Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


NOVEMBRE 2014 - ÈXIT DE LA JORNADA INFORMATIVA SOBRE LA 'FACTURA ELECTRÒNICA' ORGANITZADA PELS CONSELLS COMARCALS DE LES COMARQUES GIRONINES

Hi assisteixen prop de 200 persones entre alcaldes, presidents, secretaris, interventors i personal de les àrees de comptabilitat del món local de la demarcació de Girona.

El Consells Comarcals de l'Alt i Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany, la Selva i el Ripollès, van organitzar una jornada informativa, dirigida a alcaldes, presidents, secretaris, interventors i personal de les àrees de comptabilitat del món local de la demarcació de Girona, sobre la 'Factura Electrònica'.  La jornada s'ha portat a terme, de les 10.00 a les 14.00 hores, a la Sala d'Actes de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (C/ Mª Aurèlia Capmany, 61 (Campus de Montilivi - Edif. Politècnica 1).
 
Aquesta iniciativa ha tingut per finalitat, comunicar els canvis normatius en referència a la factura electrònica, donar pautes d'actuació de cares al mes de gener de 2015 i informar sobre les diverses solucions de mercat per a la gestió de les factures electròniques.

La normativa vigent sobre facturació electrònica i registre comptable de factures en el sector públic, així com també la llei d'impuls de la societat de la informació, demana, a tots els ens públics, que estiguin preparats per garantir l'acceptació de factures electròniques.

A partir de gener del 2015 serà obligatori, per un ampli nombre de proveïdors, presentar les factures de forma únicament telemàtica, per tant, també serà obligatori per l'administració local ser capaços de rebre-les. Això també però permetrà agilitzar els processos de pagament, i de verificació de factures pendents.

La inauguració de l'acte ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, que ha destacat el bon treball i esforç conjunt que s'ha fet, entre tots els consells comarcals, per organitzar aquesta jornada d'avui i ha agraït la col•laboració i participació de tots: personal de les àrees de comptabilitat del món local, alcaldes, presidents, secretaris, interventors, Administració Oberta de Catalunya, Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, empreses, Cambra de Comerç de Girona i Fundació Televall. Busquets ha insistit: "des dels diferents consells comarcals, estem a la vostra disposició per ajudar-vos a resoldre qualsevol dubte, dins del suport tècnic, assessorament i acompanyament que fem als ajuntaments en el seu procés de modernització mitjançant la implantació de l’administració electrònica".

Tot seguit, la jornada ha continuat amb la intervenció del cap del servei de facturació electrònica i responsable de Contractació del Consorci AOC, Carles de Mena, que, dins de la col•laboració habitual que realitza l'AOC amb els ens públics per a l'adaptació i desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació, ha explicat la solució eFACT de recepció i distribució de les factures electròniques als ens públics. També han intervingut diferents empreses que, actualment i de forma majoritària, donen solucions de comptabilitat als ajuntaments i consells comarcals del territori (Grup Absis, Apeiron, Audifilm i Aytos). Finalment, en el torn obert de paraula els assistents han pogut plantejar diferents qüestions i suggeriments.

L'activitat compta amb la col•laboració del Consorci de l'Administració Oberta de Catalunya (AOC), l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, la Cambra de Comerç de Girona i la Fundació Televall.

 

*Imatges cedides pel Consell Comarcal del Gironès


 


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies