Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


MARÇ 2020- EL CONSELL COMARCAL DISTRIBUEIX TRES MIL MASCARETES A LA COMARCA

Voluntaris de la comarca han confeccionat mascaretes pel coronavirus amb roba tècnica quirúrgica per què professionals sanitaris, serveis socials i cossos d’emergències les puguin utilitzar


“Vistes les necessitats reals que hi ha al país de disposar d’equips de protecció de tots els professionals que treballen directament en contacte amb les persones vulnerables, des de l’Àrea d’Afers Socials del Consell Comarcal del Baix Empordà vam creure necessari ajudar en la mesura de les nostres possibilitats i la setmana passada vam encarregar teixit tècnic quirúrgic per tal de confeccionar i distribuir les mascaretes de protecció contra la propagació del coronavirus a totes aquelles persones que estan a primera línia i que no en tenien”, explica Sílvia Romero, la vicepresidenta segona i consellera de Benestar Social.

En total, han estat 3.000 les mascaretes repartides entre professionals sanitaris, serveis socials i cossos d’emergències, gràcies a un centenar de voluntaris de la comarca.


En concret, 1.000 mascaretes es van cosir a la Vall d'Aro coordinades per TuAtrezzo de Sant Feliu de Guíxols i es van lliurar dissabte al matí a l'Hospital de Palamós, qui les ha esterilitzat i distribuït a les residències de gent gran de la Vall d'Aro (Sant Feliu Gent Gran, Asil Surís, Palamós Gent Gran i els Centres d'Atenció Primària).
I a la resta de la comarca del Baix Empordà: la Bisbal d’Empordà, Torroella de Montgrí, Verges, Ullà, Parlavà, Corçà, l’Estartit, Pals, Gualta, Bellcaire, Albons, la Tallada se n’han cosit un total de 2.000, coordinades per l'Associació Labors de l'Empordà. Aquest material es va portar aquest cap de setmana a l'Hospital de Palamós qui les ha esterilitzat al centre Palafrugell Gent Gran i es distribuiran a la resta de residències de gent gran de la comarca. També s'han distribuït a les treballadores familiars del Servei d'Atenció a Domicili del Consell Comarcal, als treballadors socials de les àrees bàsiques de serveis socials dels municipis del Baix Empordà i a la resta de treballadors d'aquesta administració que estan prestant serveis essencials. Una altra part també s’ha fet arribar durant aquest cap de setmana a tots els agents de les ABP de Mossos d'Esquadra de Sant Feliu de Guíxols i la Bisbal d'Empordà i a Agents Rurals.

En aquest sentit, Sílvia Romero conclou que “la iniciativa ha tingut molt bona acollida entre la població de la comarca, i agraïm profundament a tots els participants que han dedicat hores i hores a cosir les mascaretes. En aquests moments tan complicats és important cooperar i cobrir les necessitats urgents per garantir la salut de tothom”.

En el següent enllaç trobareu un vídeo on el Consell Comarcal del Baix Empordà dona les gràcies a tots els voluntaris i voluntàries: https://www.youtube.com/watch?v=_iRLTfLqd44


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies