Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


MARÇ 2017 - A LA VIQUIPÈDIA JA HI PODEM TASTAR EL FESOL DE L’ULL ROS

El Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Amical Wikimedia col·laboren per difondre el fesol de l’ull ros, el llegum típic de l’Empordà i del Pla de l’Estany. Han posat a disposició de tothom la utilització lliure i gratuïta del documental audiovisual del Grup de recuperació del fesol de l’ull ros a l’article de la Viquipèdia ca.wikipedia.org/wiki/Fesol_de_l'ull_ros

En ell quatre productors de l’Empordà expliquen les peculiaritats d’aquest llegum tan apreciat culinàriament, del seu mètode de cultiu i la cultura agrària que l’envolta. Alhora s’expliquen les causes del seva gradual desaparició i quines possibles mesures es poden realitzar per potenciar-lo.

L’acció s’emmarca dins la col·laboració habitual entre la Xarxa Tràmec i l’Amical Wikimedia per tal de difondre la cuina de l’Empordà mitjançant l’ampliació i millora del contingut a la versió en català de l’enciclopèdia lliure Viquipèdia, així com als seus projectes germans, com ara Wikimedia Commons.

La Xarxa Agroalimentària del Baix Empordà (Xarxa Tràmec) de l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà té per objectiu el desenvolupament del sector agroalimentari i l’impuls de la utilització de productes locals d’aquesta comarca.

Amb l’assessorament de l’Amical Wikimedia, el Consell Comarcal del Baix Empordà està treballant en tres línies d’acció: crear i millorar articles enciclopèdics sobre la gastronomia de l’Empordà i els seus productes, facilitar imatges de qualitat i ampliar el Viquillibre de receptes amb plats elaborats amb productes de l’Empordà.
Després de l’èxit de les accions anteriors de crear i ampliar articles dels productes típics de l’Empordà, facilitar fotografies de qualitat i ampliar les receptes del Viquillibres. S’està treballant per alliberar continguts audiovisuals, que segons l’Amical Wikimedia és un material que n’hi ha poc.

El material compta amb llicència lliure, és a dir, és de lliure reproducció i edició sempre i quan es citi la font que genera la informació. Així, la cultura al voltant del fesol de l’ull ros ja està present a una de les webs més visitades del món.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies