Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


MARÇ 2016 - MAR I MUNTANYA DE POLLASTRE AMB GAMBES DE PALAMÓS, RECEPTA GUANYADORA DEL FEM BULLIR L’OLLA 2016

La recepta Mar i muntanya de pollastre amb gambes de Palamós realitzada per en Marc Santos de l’INS Baix Empordà ha guanyat el premi Recepta 2016 del concurs de cuina de l’Empordà per a estudiants Fem Bullir l’Olla.
Aquests premiats juntament amb els del Dolç 2016, i la Recepta més popular 2016 realitzaran pràctiques en els restaurants Bo.Tic, Casamar i Els Tinars.
El Dolç 2015 del Fem bullir l’olla és Mousse de mató amb textures de poma realitzada per Mª Victoria Pérez i Andrea Caamaño de l’INS Baix Empordà.
El premi a la Recepta més popular 2016 ha sigut pel plat Cremós de recuit a la poma de la Carla Diaz i la Tània Cruz també de l’INS Baix Empordà. Han 233 interaccions al https://www.facebook.com/cuinadelemporda. L’abast total d’aquest premi ha sigut de 12.100 persones, la majoria gent jove.
De les 42 receptes amb productes agroalimentaris de l’Empordà rebudes, sis grups han realitzat les seves creacions en directe a la cuina formativa de l’INS Baix Empordà davant del jurant.
La finalitat dels concurs de cuina per a estudiants Fem bullir l’olla 2016 organitzar pel Consell Comarcal del Baix Empordà és fomentar la cuina de l’Empordà entre els estudiants de gastronomia i agroalimentària, els nostres futurs professionals, en paraules de la Vicepresidenta Òscar Aparicio.
Els 6 grups finalistes del Fem bullir l'olla 2016 han de realitzat en directe la seva recepta a les instal·lacions de la cuina de l’IES Baix Empordà de Palafrugell davant un jurat expert. Es poden veure les receptes a https://www.facebook.com/cuinadelemporda:

a) Panini Costa Brava (Hèctor, Hamza i Kevin, PFI Guíxols Vall d’Aro)
b) Pastís de poma i xocolata blanca (Alenxadra i Alba, PFI Palafrugell Palamós)
c) Rosa de l’Empordà (Carlos i Javi, Escola Agrària Empordà)
d) Mousse de mató amb textures de poma (Victoria i Andrea, INS Baix Empordà Pastisseria)
e) Mar i muntanya de pollastre amb gambes de Palamós (Marc Santos, INS Baix Empordà Cuina)
f) Bacallà amb all i oli de poma (Sofia i Ilham, JPO CC Baix Empordà)
El sector gastronòmic i agroalimentari de la comarca s'ha implicat totalment en el concurs. Ja sigui formant part del jurat o bé col·laborant amb els premis. Com ara pràctiques en els restaurants Bo.TIC, Casamar i Els Tinars (tots ells amb una Estrella Michelin). Així com un lot de productes de Marca de Garantia de l’Empordà, realitzar un curs gratuït a l'Aula Gastronòmica o bé el taller cuina marinera tradicional a l'Espai del Peix de Palamós.
El jurat presidit per l’Arturo Prades Conseller del Consell Comarcal del Baix Empordà composat per Toni Izquierdo xef del Restaurant Mas dels Arcs en representació de la Cuina de l'Empordanet , Toni Cabrera, xef del Restaurant Alba de l’Estartit en representació de l'Estació Nàutica de l'Estartit, així com Manel Marcè de (Formatges Mas Marcè) en representació d'Unió de Pagesos, l’Aleix Perearnau coordinador tècnic de JARC Girona i en Josep Maria Font de la Fleca Sunyer en representació de Marca de Garantia Productes de l’Empordà.
Gràcies a la col·laboració amb l’Amical Wikipèdia les receptes i les fotografies seran accessibles per tothom a la galeria d’imatges de la Viquipèdia i al llibre de cuina catalana de Viquillibres.


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat