Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


MARÇ 2016 - ELS CONSELLS COMARCALS FOMENTEN LA MARCA DE GARANTIA PRODUCTES DE L’EMPORDÀ A L’ESPAI DEL PEIX DE PALAMÓS

El dimarts dia 8 de març, els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà i la Fundació Promediterrània han signat un conveni de col·laboració per fomentar l’ús dels productes de la marca de garantia Productes de l’Empordà a l’Espai del Peix de Palamós.

L’acte s’ha realitzat a l’Espai del Peix de Palamós a les 11.00h i ha estat presidit pel Sr. Lluís Puig Martorell, alcalde de Palamós, acompanyat pel Sr. Joan Català Pagès, president del Consell Comarcal del Baix Empordà i pel Sr. Joaquim Felip Gayolà, vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

L’alcalde de Palamós, Sr. Lluís Puig, ha destacat que aquest acord permet seguir impulsant el vincle de l’Espai del Peix amb el territori, fent que aquest equipament municipal esdevingui veritable aparador d’aquests productes de l’Empordà, vetllant d’aquesta manera per la qualitat i el prestigi d’aquests productes i impulsant el seu millor coneixement. L’alcalde valora molt positivament la difusió que al mateix temps els consells comarcals faran de l’Espai del Peix en les seves accions promocionals dins i fora del territori.

El Sr. Joan Català ha destacat la importància de la col·laboració conjunta entre les tres entitats per difondre els productes de la marca de garantia Productes de l’Empordà a l’emblemàtic Espai del Peix de Palamós. En un espai on es realitzen tallers, show cookings amb productes locals a la comarca és essencial que es puguin difondre els valors de territori que aporta la marca de garantia Productes de l’Empordà. Ajudar-nos mútuament amb la promoció, l’ús dels productes certificats en tallers que organitzi l’Espai del Peix i un espai específic de promoció de la marca de garantia al propi Espai del Peix són algunes de les accions acordades.

Per la seva banda, el Sr. Joaquim Felip, vicepresident del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i conseller comarcal de Turisme, també va felicitar a l'Espai del Peix de Palamós per la seva decidida promoció del productes de quilòmetre zero. En relació al conveni signant, va expressar "la nostra voluntat d'estar oberts a noves iniciatives en el mateix sentit del conveni signat avui. En aquest sentit estaríem satisfets de poder oferir nous espais de promoció dels nostres productes a altres equipaments de les dues comarques".

La marca de garantia Productes de l’Empordà és gestionada pels consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà i un conjunt de productors i té l’objectiu de personalitzar i reconèixer els productes típics de l’Empordà i promoure’n la seva comercialització i venda. La marca de garantia Productes de l’Empordà està formada per set productes: l’Arròs de Pals, la Botifarra dolça, els Brunyols de l’Empordà, la Ceba de Figueres, la poma de relleno de Vilabertran, el recuit i recuit de drap i la Gamba de Palamós.


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat