Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


MARÇ 2016 - ACTE DE PRESENTACIÓ DE LA XXIII PROMOCIÓ GASTRONÒMICA PALS I LA CUINA DE L’ARRÒS

L'Ajuntament de Pals ha presentat oficialment la XXIII Promoció Gastronòmica Pals i la cuina de l'arròs a la Sala Cotxeres del Palau Robert, a Barcelona. A l’acte hi han assistit el president del Consell Comarcal, Joan Català; l’alcaldessa de Pals, Silvia Monar; i la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret.

L'acte l’ha presentat l'alcaldessa i regidora de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Pals, Sílvia Monar. L'ha acompanyat el cuiner Carles Gaig -Premi Nadal de la Gastronomia, 2008- per presentar aquesta edició 2016 del certamen, qui ha exercit de padrí de l'esdeveniment donada la seva reconeguda trajectòria en el món de la cuina. I també es tindrà com a convidat l'enginyer agrònom, empresari turístic i autor del llibre L'Arròs de Pals: del camp a la cassola, Baltasar Parera i Coll.

Durant l'acte s’ha dut a terme una demostració del procés d’elaboració de l’arròs a càrrec dels molins Arròs l’Estany de Pals i Arròs Molí de Pals. Finalment, s'ha ofert una degustació de tastets d'arròs elaborats per diferents cuiners participants a la campanya gastronòmica acompanyats per Vins de les Caves Castell de Peralada.

Els restaurants de Pals que hi participen ofereixen als clients un menú basat en l’arròs de Pals a la cassola com a plat principal, acompanyat d’entrants i postres segons l’estil de cada establiment.

La campanya es complementa amb un seguit d’accions entre les quals destaquen: visites guiades temàtiques basades en la història i tradicions que envolten el món de l’arròs, cursets de cuina, mercats de productes de la terra, conferències, tallers de manualitats amb espigues d’arròs, etc.

 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies