Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


MARÇ 2015 - ONADES DE TRAMUNTANA FARCIDES, RECEPTA GUANYADORA DEL FEM BULLIR L’OLLA 2015

La recepta Onades de tramuntana farcides, realitzada per Ignasi Cros i Carme Teixidor de l’Escola Agrària Empordà, ha guanyat el premi Recepta 2015, del concurs de cuina de l’Empordà per a estudiants Fem Bullir l’Olla.


Aquests premiats, juntament amb els del Dolç 2015 i la Recepta més popular 2015, faran pràctiques als restaurants Bo.Tic, Casamar i Els Tinars, i rebran un lot de productes Marca de Garantia Productes de l’Empordà.


El Dolç 2015 del Fem bullir l’olla és el Timbal de poma i botifarra dolça, elaborat per Jordi Condal i Albert Sanjuan de l’INS Baix Empordà.


El premi a la Recepta més popular 2015 ha sigut per al plat Arròs internacional, fet per Youness Yandouz, Teo Riembau i Jabir Moukaddim, del curs Joves per l’Ocupació del Consell Comarcal del Baix Empordà. Hi ha hagut 293 interaccions al https://www.facebook.com/cuinadelemporda. L’abast total d’aquest premi ha sigut de 17.000 persones, la majoria gent jove.


De les 60 receptes amb productes agroalimentaris de l’Empordà rebudes, sis grups han realitzat les seves creacions en directe a la cuina formativa de l’INS Baix Empordà, davant del jurat expert presidit pel periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós.
La finalitat dels concursos de cuina per a estudiants Fem bullir l’olla 2015 organitzat pel Consell Comarcal del Baix Empordà és fomentar la cuina de l’Empordà entre els estudiants de gastronomia i agroalimentària, “els nostres futurs professionals”, en paraules de la vicepresidenta Dolors Padilla.
Els finalistes del Fem bullir l'olla 2015 són:
- Mar i muntanya amb fesolets (Walid i Isaac, PFI Guíxols Vall d’Aro)
- Cua de rap farcida amb gambes (Oussama i Andrés, PFI Palafrugell Palamós)
- Onades de tramuntana farcides (Irene i Meritxell, Escola Agrària Empordà)
- Timbal de gambes i peus de porc (David i Jordi, INS Baix Empordà)
- Timbal de poma i botifarra dolça (Jordi i Albert, INS Baix Empordà)
- Poma de cor dolç amb salsa toffee (Tamara i Dídac, JPO CC Baix Empordà)


Les 6 receptes seleccionades s’hauran de realitzar en directe la tarda del 17 de març a la cuina de l’IES Baix Empordà de Palafrugell davant d’un jurat expert. Es poden veure les receptes a https://www.facebook.com/cuinadelemporda


El sector gastronòmic i agroalimentari de la comarca s'ha implicat totalment en el concurs, ja sigui formant part del jurat o bé col·laborant amb els premis, com ara fer pràctiques als restaurants Bo.TIC, Casamar i Els Tinars (tots amb una Estrella Michelin), rebre un lot de productes de Marca de Garantia de l’Empordà, realitzar un curs gratuït a l'Aula Gastronòmica o bé el taller cuina marinera tradicional a l'Espai del Peix de Palamós.


El jurat, presidit pel periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós, ha estat format per Toni Izquierdo, xef del Restaurant Mas dels Arcs, en representació de la Cuina de l'Empordanet; Toni Cabrera, xef del Restaurant Alba de l’Estartit, en representació de l'Estació Nàutica de l'Estartit; Manel Marcè, de Formatges Mas Marcè, en representació d'Unió de Pagesos; l’Aleix Perearnau, coordinador tècnic de JARC Girona, i Josep Clausell, de l’Arròs Molí de Pals, en representació de Marca de Garantia Productes de l’Empordà.


Gràcies a la col·laboració amb l’Amical Wikipèdia, les receptes i les fotografies seran accessibles per a tothom a la galeria d’imatges de la Viquipèdia i al llibre de cuina catalana de Viquillibres.

 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat