Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


MARÇ 2014 - LA MARCA DE GARANTIA PRODUCTES DE L’EMPORDÀ COL•LABORA EN EL CICLE DE CONFERÈNCIES EL CÀNCER: PREVENCIÓ I EXPECTATIVES

La marca de garantia Productes de l’Empordà, gestionada pels consell comarcal del Baix Empordà i de l’Alt Empordà col•laborarà en el cicle de conferències "El càncer: Prevenció i expectatives".

L’associació AECC-Catalunya contra el Càncer iniciarà, el proper dijous 27 de Març, a les 19,45 h., al Casino Sport de Figueres, un cicle de conferències temàtiques, amb la finalitat de promoure hàbits saludables en la campanya de prevenció de la malaltia  del  càncer,  i  també  per  donar  a  conèixer  els  nous  serveis  de  suport psicològic que l’associació promou a l’Hospital de Figueres.

La primera conferència, incidirà en la importància dels hàbits alimentaris i amb el títol: “LA BONA TAULA AL SERVEI DE LA SALUT” comptarà amb la presència d’un representant de l’àmbit científic especialitzat: la senyora Mercè Cusí; biòloga i nutricionista clínica amb àmplia experiència en aquest tipus de serveis a centres de referència com ara la clínica Tecknon de Barcelona i amb un representant destacat del món gastronòmic de  qualitat com  és  el  xef  Paco Pérez, guardonat amb 5 estrelles Michelin: dues, al seu restaurant Miramar de Llançà; dues al restaurant “Enoteca” de l’hotel Arts de Barcelona i també una, al restaurant “Cinco” de l’Hotel “Das Stue” de Berlín.

Finalitzades les conferencies, s’oferiran als assistents uns tastets elaborats per l’ Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, que donarà relleu, als productes de la marca de  garantia  “PRODUCTES  DE  L’EMPORDA”,  que  s’acompanyaran  amb  uns excel•lents vins de la DO Empordà. Tant els productes, com la seva elaboració seran cedits desinteressadament, com a mostra de suport a l’Associació Catalunya contra el Càncer.

A part de la col•laboració de la marca de garantia Productes de l’Empordà, l’AECC- Catalunya ha comptat amb el suport de la DO Empordà, la DOP Oli de l’Empordà, la poma de l’Armentera, productes de producció ecològica i l’aigua Mineral Natural de Vilajuïga.

La Junta de Figueres de l’AECC-Catalunya contra el càncer vol, en aquest acte, aplegar el màxim possible de persones per contribuir a la difusió dels hàbits de la prevenció de la malatia. Per això, als assistents se’ls cobrarà només un simbòlic donatiu de 1 €.
Els pròxims, dies 3 i 10 d’abril, tindran lloc a la CATE, les següents dues conferències, amb els temes “Que sabem sobre el tabac?” i “L’impacte psicològic del càncer al malalt i la seva família”, que s’anunciaran oportunament.

La marca de garantia va néixer l’any 2003 per voluntat dels consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà i un col•lectiu de productors, amb l’objectiu de personalitzar i reconèixer els productes propis de l’Empordà i ajudar a promocionar la comercialització i venda d’aquests productes empordanesos.

Els productes que formen part de la marca de garantia “Productes de l’Empordà” són l’arròs de Pals, la botifarra dolça, els brunyols de l’Empordà, la ceba de Figueres, la poma de relleno de Vilabertran i el recuit. La Gamba de Palamós està en procés de certificació.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat