Malbaratament alimentari

A Catalunya es malbaraten més de 260.000 tones d'aliments a l'any. Són aliments que encara tenen valor nutritiu però que acaben llençats a les escombraries. La procedència és diversa, les mateixes llars, els comerços i també els establiments de restauració.

Enguany, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que s’organitza en l’àmbit europeu i es coordina des de l’Agència de Residus de Catalunya, té com a tema principal el malbaratament alimentari, i el Consell Comarcal del Baix Empordà participarà amb l’acció “Aquí, ho mengem tot”, adreçada a tots els restaurants de la comarca.

Per tal d’ajudar a reduir el  malbaratament alimentari, us proposem diverses accions que podeu aplicar al vostre establiment, com pot ser oferir el pa sota demanda, que els plats puguin ser de mitges racions, o de diferents mides, amb la possibilitat d’endur‐se el menjar sobrant, o oferir aigua reposada de l’aixeta.

La campanya se celebra del 22 al 30 de novembre i la difusió dels restaurants que hi participen es farà mitjançant nota de premsa als mitjans, al web i al Facebook de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal, i a cada establiment participant se li oferirà cartells informatius de l’acció per posar-los en llocs visibles.

Com a material de suport es repartirà un lot d’envasos portaviandes (bossa de cartró per posar-hi el menjar que els clients no han consumit), i un adhesiu que serveix tant per tancar la bossa  com per transmetre el missatge de la Setmana Europea: prou malbaratament alimentari, tal com es mostra en el document adjunt a aquest correu electrònic.

Us animem a participar en l’acció que hem iniciat, ja que de la vostra col•laboració depèn l’èxit de la campanya. Les inscripcions es podran fer fins al dissabte 15 de novembre, via Facebook “EDUCA BAIX EMPORDÀ”, via correu electrònic pia@baixemporda.cat o per telèfon al 972 64 23 10 (extensió 270). A partir del 17 de novembre ens posarem en contacte amb tots els inscrits per organitzar l’acció i facilitar el material informatiu.

Estem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment, i ens agradaria molt poder comptar amb la vostra participació.


Salutacions,

 

Àrea de Medi Ambient
Consell Comarcal del Baix EmpordàConsell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies