Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


MAIG-III CONGRÉS CATALÀ DE LA CUINA

El Consell Comarcal participa com a membre de la Comissió Organitzadora del III Congrés Català de la Cuina.

La inauguració, que marca l’inici de l’any congressual (maig-2018 a maig -2019) es realitzarà a l’Auditori “Jaume Casademont” del Parc científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, el proper dilluns 28 de maig.

Han impulsat la celebració d’aquest III Congrés, la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) i sis universitats catalanes (Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat Rovira i Virgili, Universitat de Lleida, Universitat de Vic, i Universitat Oberta de Catalunya) havent constatat que a Catalunya, durant les últimes dècades, s'ha desenvolupat un model de creixement i èxit pel que fa a la gastronomia i la cuina catalana.

És aquesta una oportunitat d'anàlisi i reflexió sobre el què s'ha convertit la nostra cuina en els últims 25 anys i la situació actual del món de la cuina a nivell professional, social, cultural i turístic. Alhora el congrés pretén ser un instrument per a respondre a la necessitat de consolidar aquesta fórmula d'èxit, millorar-la i garantir la per a les pròximes dècades.

El III Congrés, per tal que arribi efectivament a tota la societat catalana i a tots els sectors que s'interrelacionen amb la nostra cuina, s'ha plantejat en base a un model de participació oberta, descentralitzat i organitzat en comissions territorials que funcionen autònomament sota uns criteris i una metodologia comuna, convençuts que així es podran afrontar les preocupacions i interessos específics dels diferents territoris.

Pel que fa al format, el III Congrés Català de la Cuina es planteja com un procés d'anàlisi i debat sostingut durant un any congressual que ha d'aportar conclusions i recomanacions dels actors i agents implicats a la quàdruple hèlix de la innovació culinària: els cuiners, les institucions de formació i de recerca, les administracions i la societat.

És voluntat dels organitzadors que el desenvolupament del congrés tingui repercussió comarcal. A tal efecte, s’intentarà que el desenvolupament de les activitats es reparteixin entre les 8 comarques gironines, i que les activitats relacionades amb la cuina i la gastronomia d’iniciativa comarcal o local s’incloguin en l’agenda i es promocionin com activitats associades al Congrés.

El Congrés a nivell territorial de Girona, clourà amb un acte que es celebrarà el maig de 2019 a Girona, durant el qual es farà una presentació dels treballs més rellevants, i s’exposaran els resultats i conclusions del conjunt de les activitats de l’any congressual. Així mateix, es debatrà sobre la coordinació de futur del sector culinari i gastronòmic.

Els resultats i conclusions de les activitats de l’any congressual es publicaran en les Actes del III Congrés Català de la Cuina, juntament amb els resultats i conclusions de les altres Comissions Territorials.

La inscripció al congrés és gratuïta, gràcies al suport econòmic de les institucions implicades.
La inscripció es fa via web (link al web): https://www2.udg.edu/tabid/24851/language/ca-ES/default.aspx i té per objecte poder rebre via correu electrònic tota la informació sobre agenda d’actes, publicacions i notícies sobre el congrés, durant l’any congressual.

La participació presencial en els diferents actes requerirà la inscripció específica a cada acte que interessi, en el seu moment i a mesura que s’organitzin.

El moment de la inscripció és el moment d’exposar els temes culinaris o les problemàtiques del sector de la cuina que voldries que es debatessin durant l’any congressual, tot i que se’n poden proposar al llarg de tot l’any congressual.

 Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies