Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


MAIG 2017 - SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE INCENDIS FORESTALS

El dia 15 de maig, 147 veïns del municipi de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura van assistir a la sessió informativa sota el títol “Les obligacions de la Llei 5/2003, de prevenció d’incendis forestals a propietaris i veïns”.

Al llarg de la sessió, es van exposar el marc legal vigent, les obligacions dels propietaris i de l’Ajuntament i les condicions tècniques que han de complir les franges perimetrals de seguretat, amb l’assistència de l’alcalde del municipi; la coordinadora de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Baix Empordà; Lluís Salichs, agent major del cos d’Agents Rurals, per resoldre tots els dubtes dels veïns de com han de ser les franges, i Enric Cano, cap de la regió d’emergències de Girona, que va explicar quin és el risc real existent, com es gestiona un incendi forestal, amb consells d’autoprotecció de com actuar, i quins són els protocols que han de seguir els veïns en cas de trobar-se davant d’un incendi forestal.

Aquestes sessions informatives formen part del servei que ofereix el Consell Comarcal del Baix Empordà als ajuntaments de la comarca de gestió de prevenció d’incendis forestals. En els propers dies del mes de maig es faran a Albons, Parlavà i Serra de Daró.

Aquest servei es va iniciar el 2015, mitjançant contracte amb la Diputació de Girona, amb el qual es van redactar els plànols de delimitació municipal de 35 municipis de la comarca del Baix Empordà, amb l’aprovació municipal de cadascun d’ells.

En base al detall dels plànols de delimitació aprovats i amb les parcel·les afectades, dels del mateix servei de gestió cadastral del Consell Comarcal s’obtenen les dades que s’utilitzen per informar i notificar els afectats de les seves obligacions, per sol·licitar les corresponents autoritzacions i per convocar les reunions informatives que s’estan duent a terme.

Paral·lelament, des del mateix servei de gestió de prevenció d’incendis del Consell Comarcal i amb l’ajut de la Diputació de Girona, s’està treballant en la redacció dels projectes executius per finalment executar les franges que han de servir per protegir els veïns dels nuclis en cas d’un incendi forestal.

 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies