Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


MAIG 2017 - EL CONSELL COMARCAL S'ADHEREIX A LA XARXA TRIBUTS DE CATALUNYA

El secretari d’Hisenda de la Generalitat i president de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), Lluís Salvadó, i el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració en matèria tributària segons el qual el Consell Comarcal s’integrarà a la xarxa Tributs de Catalunya. Així, les oficines de la Bisbal d’Empordà, Palamós, Begur, Calonge i Platja d’Aro actuaran com a finestreta única i punt d’assistència tributària, on els ciutadans d’aquestes poblacions podran obtenir atenció bàsica i presentar declaracions.

L’acord també preveu que el Consell Comarcal cedirà uns espais de les seves oficines centrals a l’ATC, perquè aquesta pugui prestar els seus serveis als contribuents del Baix Empordà a partir de l’1 de setembre, mentre no estigui operativa l’oficina territorial de la Bisbal. L’ATC ha contractat el lloguer d’un local de 342 m2 a la carretera de Cruïlles 18-20, per un període mínim de cinc anys, renovables cada any fins a 10, pel qual pagarà 18.472 euros anuals. Es preveu que les obres d’adequació d’aquests espais no estaran enllestides fins passat el mes de setembre.


En aquesta oficina compartida del Consell Comarcal, a més de les funcions bàsiques d’atenció al contribuent que ja es presten a les finestretes úniques, també es donarà servei de cita prèvia. El conveni d’avui obre la porta a signar nous acords o incloure alguna addenda que estableixi les actuacions de recaptació executiva i que desenvolupi les aplicacions informàtiques que siguin necessàries per aplicar degudament els tributs.


La signatura d’aquest conveni s’emmarca en la voluntat del Govern d’acostar i fer més eficients els serveis que l’ATC ofereix al ciutadà, gràcies a una presència més intensa en el territori i comptant amb la plena cooperació de les administracions locals. A més, vol desenvolupar totes les seves competències en matèria de gestió tributària, d’acord amb la legislació vigent.

En total, l’Agència Tributària de Catalunya disposarà d’una xarxa de 4 oficines pròpies, 2 de compartides i 9 finestretes úniques que donaran servei als ciutadans gironins. Les oficines territorials estan situades a Girona, Figueres, Santa Coloma de Farners i la Bisbal d’Empordà, i s’hi podran fer tots els tràmits que es fan a qualsevol de les quatre delegacions de l’ATC. Paral·lelament, l’Agència també comptarà amb les dues oficines compartides d’Olot i de Ripoll, i provisionalment, amb la de la Bisbal, a part de les 9 finestretes úniques de la xarxa Tributs de Catalunya distribuïdes per tot el territori: Cassà de la Selva, Figueres, Girona (2), la Bisbal d’Empordà, Puigcerdà, Roses, Salt i Tossa de Mar.


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies