Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


MAIG 2016 - ACTIVITATS AMB MOTIU DEL 28 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL D’ACCIÓ PER A LA SALUT DE LES DONES

Amb motiu del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, s’ofereixen activitats i tallers gratuïts, que es desenvoluparan entre el 28 de maig i l’1 de juny i se centraran en aspectes de la salut femenina.


El dissabte 28 de maig de 2016 de 10 a 12 h a les Escoles Velles de la Bisbal d’Empordà es durà a terme la Xerrada - Taller “La importància del sòl pelvià i com tenir cura d’ell” a càrrec d’ Eduvigis Rubio Domene, cinesiòloga i terapeuta de biodinàmica craniosacral.
Tenir un bon to muscular al sòl pelvià és de vital importància per prevenir la incontinència urinària, el prolapse, disminuir la síndrome premenstrual, estabilitzar la pelvis i prevenir mals d'esquena.
En el taller aprendrem mitjançant la pràctica què és i de quines estructures es composa el sòl pelvià femení, així com els diferents exercicis que ens ajuden a tenir cura d'aquest i a prendre consciencia d’aquest espai corporal tan important per a la nostra salut.


El dimarts 31 de maig de 2016 a les 17 h a les Escoles Velles de la Bisbal d’Empordà tindrà lloc la xerrada “La Salut sexual entre dones joves. Parlem de la regla?” a càrrec de Neus Gómez Gonzalo. Psicòloga del SIAD.
Les dones som cícliques, el nostre cicle menstrual té a veure amb aspectes físics, psicològics i emocionals.
Vols conèixer millor com són les quatre fases del cicle? Vols entendre que passa i com això t’afecta física i psicològicament?
Tens curiositat per saber quines potencialitats tens en cadascuna de les fases?
Aquesta xerrada va adreçada a dones joves i de totes les edats que tinguin interès en saber què significa i què implica ser cíclica, també per a mares que vulguin transmetre altres punts de vista a les seves filles del que és la regla.

 

El dimecres 1 de juny de 2016 a les 20 h a les Escoles Velles de la Bisbal d’Empordà es durà a terme la xerrada “Diferències i desigualtats en la salut de dones i homes” a càrrec de la Dra. Izabella Rohlfs Barbosa, metgessa i consultora en salut de les dones, gènere i salut.
Històricament, com en altres camps, els avenços mèdics s’han centrat en un patró masculí, posteriorment aplicat al femení. Actualment, els estudis científics demostren que existeixen diferències de gènere pel que fa a la salut. Per tant, cal fer estudis tenint en compte aquest fet per poder garantir la prevenció, una major precisió en el diagnòstic i el dret de les dones a ser ateses i tractades eficientment, d’acord amb les problemàtiques que els són pròpies.

 

Totes les activitats són gratuïtes; però per les activitats de dissabte i dimarts cal fer inscripció prèvia telefonant al 972 64 23 10 o per correu electrònic a siad@baixemporda.cat . US HI ESPEREM!!!

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat