Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


MAIG 2015 - LA CUINA DE L’EMPORDÀ, A LA VIQUIPÈDIA

El Consell Comarcal i l’Amical Wikimedia han emprès una col·laboració per tal de difondre la cuina de l’Empordà mitjançant l’ampliació i millora del contingut a la versió en català de l’enciclopèdia lliure Viquipèdia, així com als seus projectes germans, com ara Wikimedia Commons.


Un dels objectius de l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal és dinamitzar els sectors agroalimentaris i gastronòmics de la comarca mitjançant la difusió del producte local. Amb l’assessorament de l’Amical Wikimedia, el Consell Comarcal del Baix Empordà està treballant en tres línies d’acció: crear i millorar articles enciclopèdics sobre la gastronomia de l’Empordà i els seus productes, facilitar imatges de qualitat i ampliar el Viquillibre de receptes amb plats elaborats amb productes de l’Empordà.


Les primeres iniciatives han estat redactar descripcions de productes típics de l’Empordà per tal de facilitar la tasca dels voluntaris a l’hora d’incloure el contingut a la Viquipèdia. El material compta amb llicència lliure, és a dir, és de lliure reproducció sempre i quan es citi la font que genera la informació. Així, productes com l’escarola de cabell d’àngel, ja compten amb descripció i imatges a una de les webs més visitades del món i l’entrada està a disposició de tots aquells que la vulguin traduir a altres llengües.

Paral·lelament, s’ha editat el material educatiu La Piràmide d’Aliments de l’Empordà, també amb llicència lliure, per tal que tothom pugui fer ús gratuïtament d’un material que descobreix als infants la importància d’una dieta variada i amb productes frescos i de proximitat. El material es pot descarregar, tant a la web del Consell Comarcal, com a Wikimedia Commons, la mediateca de la Viquipèdia.


Alhora, es fomenta la creació de contingut lliure amb el concurs Fem Bullir l’Olla. Les receptes i fotografies enviades al concurs s’estan posant a l’abast de tot el món i a disposició dels voluntaris que les vulguin traduir. Fruit d’aquesta col·laboració unes 300 fotografies han passat a engruixir l’arxiu de Viquipèdia.


La Viquipèdia és una de les principals eines de recerca d’informació a Internet i compta amb la característica de que els articles es poden millorar contínuament. La creació i millora de continguts es contempla des del Consell Comarcal com una eina més per difondre els atractius del territori i alhora fixar la memòria de la tradició i posar-la a l’abast de tot el món.


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies