Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


MAIG 2015 - DE L’EMPORDÀ A LA TAULA: ÈXIT DE LA TROBADA ENTRE PRODUCTORS AGROALIMENTARIS LOCALS AMB COMERCIALITZADORS I ALLOTJAMENTS TURÍSTICS

La promoció del producte local, l’eix d’una iniciativa conjunta entre els Consells Comarcals de l’Alt i el Baix Empordà, l’Ajuntament de Figueres i l’agrupació dels ajuntaments de La Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles – Monells – Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat.
L’acte va tenir lloc ahir dimecres 29 d’abril a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Baix Empordà, la Bisbal d’Empordà, de 9h a 13h.

Recuit i recuit de drap, melmelada de roses, vins DO Empordà, maduixes blanques, botifarra dolça, embotits artesanals o el gènere més selecte en llegums i verdures. Aquests van ser alguns dels productes que una trentena de productors agroalimentaris, majoritàriament de l’Alt i el Baix Empordà, van presentar a una trentena de representants d’establiments turístics i cadenes de comercialització.

El Vicepresident primer del Consell Comarcal, Òscar Aparicio, va destacar la importància d’aquest tipus d’accions per fomentar el desenvolupament econòmic del territori. La iniciativa va ser tot un èxit, va destacar el director dels Serveis Territorials del DAAM a Girona, Vicenç Estanyol.

La seixantena d’assistents van disposar de tot el matí per establir contactes i degustar productes, i així fomentar possibles sinèrgies. Els comercialitzadors i allotjaments turístics disposaven d’un temps fixat per parlar amb cadascun dels productors abans d’entrevistar-se amb el següent, per tal d’assegurar un contacte òptim entre tots els participants.

Un total de 100 productors de l’Alt Empordà i 40 del Baix Empordà estan adscrits al distintiu Producte de Proximitat fomentat pel DAAM segons xifres de 2014. La responsable de Seguiment i Prospecció de la Qualitat Agroalimentària del departament, Esther Pisa, animava a la seixantena d’ assistents a utilitzar el distintiu.

Durant la jornada, la tècnica de turisme del Consell Comarcal, Montse Nualart, explicava el funcionament de la marca de garantia Productes de l’Empordà, marca que garanteix que els productes adherits són produïts, elaborats, transformats i envasats a l’Empordà.

 


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies