Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


FEBRER 2020-EL CONSELL COMARCAL PRESENTA CINC LÍNIES D’ACTUACIÓ EN FORMACIÓ AL BAIX EMPORDÀ PER PRESTIGIAR SECTORS I MILLORAR L’OCUPACIÓ

S’inclouen dins el Pla Estratègic de Formació del Baix Empordà per focalitzar l’oferta formativa de la comarca i revalorar sectors característics del territori, com el nàutic, la metal·lúrgia, la construcció, o els serveis, entre altres.

Amb motiu de la presentació del Pla Estratègic de Promoció Econòmica que s’emmarca dins del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals i està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, s’ha presentat el Pla Estratègic de Formació del Baix Empordà, com un dels principals eixos dinamitzadors de l’economia del territori. S’han traçat les línies estratègiques que cal seguir per abordar les mancances en matèria de formació, ja que les persones han de triar entre una escassa oferta formativa i que no sempre concorda amb les necessitats de contractació de les empreses en el territori.

Segons la consultoria contractada per a la realització d’aquest estudi, Activa Prospect,  el Baix Empordà compta amb bones perspectives de feina, però es troba amb importants dificultats a l’hora de contractar personal especialitzat en determinats sectors. Aquesta situació es deu a la dificultat de les empreses per trobar aprenents d’ofici; a l’excessiva temporalitat en la contractació, a la baixa demanda formativa en sectors concrets a causa del desconeixement de les oportunitats que ofereixen en realitat; al dèficit en idiomes; i a un desajust entre l’oferta formativa que s’ofereix i les necessitats reals de les empreses.

Per tal de resoldre les mancances formatives del territori, mitjançant el Pla Formatiu Comarcal, el Consell Comarcal del Baix Empordà planteja cinc línies estratègiques per incrementar l’oferta formativa i millorar l’ocupabilitat de la comarca:

  1. A curt termini, es planteja respondre a les necessitats immediates a través d’accions formatives específiques que abasteixin amb competències específiques les persones que estan buscant feina.
  2. També es proposa desenvolupar i diversificar els itineraris formatius per crear una oferta formativa completa, que acosti a tots els municipis de la comarca una formació professional a l’abast de tothom.
  3. L’impuls de competències bàsiques com l’aprenentatge d’idiomes i el compromís laboral.
  4. Una altra línia estratègica és la lluita contra l’abandonament dels estudis, el foment de les vocacions laborals i tornar a prestigiar determinats sectors característics de la comarca.
  5. Per últim, a través de la coordinació i el treball en xarxa amb agents del territori – empreses, sector formatiu i l’àmbit de gestió de polítiques actives d’ocupació - es proposa millorar la gestió de la formació professional a la comarca. 

En aquest sentit, conseller de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà, Xavier Dilmé, explica que “és de vital importància  revalorar els sectors que més llocs de treball generen al Baix Empordà, per fer créixer progressivament una ocupació digna i de qualitat.” Al mateix temps, ha comentat que “el procés de tornar a donar valor a determinats sectors, implica oferir, des del territori, una oferta formativa variada i de qualitat que proporcioni als professionals la capacitat d’adaptar-se a les demandes de les empreses de la comarca. És bàsic.” Dilmé considera que, al mateix temps, “ també cal mantenir el talent de la comarca, oferint-li bones alternatives i perspectives laborals”. Per últim, ha apuntat que aquests factors són imprescindibles per al bon desenvolupament social i econòmic del Baix Empordà.

Així doncs, al llarg del 2020, el Consell Comarcal del Baix Empordà, potenciarà i centrarà esforços a reforçar l’oferta formativa i a incrementar, a través de la col·laboració pública i privada, el ventall d’opcions ofertes i la qualitat de la formació.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies