Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


JUNY 2020 - SIGNATURA CONVENI AMB MIFAS

El Consell Comarcal del Baix Empordà signa un conveni amb l’Associació MIFAS per fomentar l’accessibilitat turística
L’objectiu principal és promoure un turisme de qualitat del qual tothom en pugui gaudir

Aquest matí s’ha signat el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Empordà i l’entitat MIFAS per impulsar plegats el Pla d’Accessibilitat Turística de la comarca.
En la signatura del conveni hi ha estat present el President del Consell Comarcal, Joan M Loureiro, el president de l’associació MIFAS Albert Carbonell, i el vicepresident del Consell i conseller de Turisme Xavier Dilmé.
El Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà té per objectiu posar en valor la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.
Per poder tirar endavant el projecte el suport i l’assessorament de les principals entitats referents en accessibilitat de la comarca i/o de la província són importants. L’Associació MIFAS és una entitat referent a la província de Girona ajudant a atendre les demandes i les necessitats de les persones que tenen algun tipus de discapacitat física.
És per això que, tal com ha dit el Conseller de Turisme i Promoció Econòmica Xavier Dilme: “Aquesta col·laboració és vital pel bon desenvolupament d’aquest pla. Ens cal el coneixement i l’experiència d’entitats com MIFAS per fer el Baix Empordà accessible a tots els turistes”.
Alguns dels acords que es recullen en aquest conveni són:
- Unificar criteris de validació de l’accessibilitat turística dels recursos i establiments
turístics del Baix Empordà.
- Fomentar la transferència d’informació en relació amb l’accessibilitat turística de les
empreses i entitats pertanyents a projectes d’aquesta matèria en les dues entitats,
sempre d’acord amb la normativa aplicable de protecció de dades de caràcter personal.
- Acordar i promoure l’ús d’una metodologia comuna (check list i icones de referència del projecte) per a un millor seguiment de l’accessibilitat de totes les empreses i recursos turístics que vulguin millorar l’accessibilitat turística a la comarca del Baix Empordà i també a la província de Girona per tal d’assegurar els mateixos nivells de qualitat d’accessibilitat turística del Baix Empordà respecte a una altra comarca de la província
de Girona.
A més el Consell Comarcal del Baix Empordà constituirà una Taula d’Accessibilitat Turística integrada per diferents entitats de la comarca i de la província. L’Associació MIFAS hi formarà part amb una persona representant. La finalitat d’aquesta Taula d’Accessibilitat Turística és establir uns requisits mínims d’accessibilitat a complir per les empreses i recursos participants al Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà i vetllar pel compliment d’aquests requisits.

El President del Consell Comarcal, Joan M Loureiro que ha volgut destacar la importància de “tenir una comarca accessible per a tothom, sense cap barrera arquitectònica i impediment. Volem que tothom se senti a gust al Baix Empordà”.
Per la seva banda, el President de MIFAS Albert Carbonell ha remarcat “que s’ha de veure amb normalitat que les persones amb discapacitat viatgin, buscant un destí atractiu i accessible alhora. I per això necessitem formar als promotors turístics en la discapacitat i alhora recollir tota la informació sobre l’accessibilitat”.
Finalment, el vicepresident del Consell i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, ha destacat l’aposta feta per la Comissió Turística del Baix Empordà en favor de l’accessibilitat i la sostenibilitat durant el mandat 2019-23: “en definitiva, és una aposta per la qualitat”. Dilmé ha afegit que tota la feina que s’està fent des del Consell i els ajuntaments de la comarca té voluntat de ser útil per a altres administracions que vulguin treballar aquest tema, els hi oferim perquè creiem que un turista ha de trobar, estigui al Baix Empordà, a la Garrotxa o a la Selva, els mateixos criteris a l’hora de dir que un establiment o recurs turístic és o no accessible, i amb els mateixos pictogrames. Per això, com a responsable comarcal de Turisme, he de lamentar que el Patronat de Turisme de la Diputació s’hagi desentès d’aquest tema, almenys de moment, malgrat l’oferiment que li vam fer d’establir un conveni de col·laboració”.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies