Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


JUNY 2019 - CURS LLENGUA DE SIGNES

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A LA FORMACIÓ EN LLENGUA DE SIGNES CATALANA ORGANITZADA PEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ


L’objectiu de la formació ha estat ajudar al sector turístic a millorar l’atenció i comunicació a persones que tenen alguna discapacitat auditiva, visual o cognitiva.


Els dies 28 i 30 de maig i 4 i 6 de juny, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha organitzat una formació en llengua de signes catalana. Aquesta formació s’ha emmarcat en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà que es va iniciar l’any 2017. Aquest pla té per objectiu principal posar en valor la comarca com a destinació accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.


La formació en llengua de signes catalana ha consistit en un curs gratuït de 30 hores programades en 4 jornades. La formació ha estat dirigida als ajuntaments membres de la Comissió Turística, a les entitats gestores d’espais naturals i culturals, a les empreses vinculades als serveis turístics i a les entitats vinculades a l’accessibilitat. A més a més, també s’ha enfocat a aquells aturats i aturades que volien millorar la seva capacitat professional adquirint coneixements en turisme accessible. Han realitzat la formació un total de 20 persones i ha estat un grup molt representatiu dels productes i serveis turístics que formen part de l’experiència del turista a la nostra comarca. Els assistents treballen actualment a oficines de turisme, museus, hotels, càmpings, agències de lloguer d’apartaments turístics i/o són gestors d’habitatges d’ús turístic i/o guies culturals i turístics.


Els continguts del curs s’han dividit en 6 mòduls, entre els quals s’han dedicat 15 hores a aprendre la llengua de signes catalana sobretot en situacions turístiques amb l’objectiu d’adquirir coneixements bàsics per oferir una atenció de qualitat. Les altres hores de la formació s’han focalitzat en comprendre millor les característiques de les persones amb sordesa, ceguesa, baixa visió i comprensió lingüística. A més a més, s’han donat pautes als assistents per treballar textos amb un discurs senzill i també pautes per treballar l’audiodescripció per a persones cegues.


L’últim dia de la formació, el dia 6 de juny a les 18.15h, el Sr. Joan Català, president en funcions del Consell Comarcal, va agrair als assistents el seu interès i participació en la formació. També va manifestar, que des del Consell Comarcal del Baix Empordà, s’intenta promoure un turisme de qualitat a la comarca i que degut a la bona acceptació que ha tingut la formació, es tornarà a repetir l’any vinent. Seguidament, es va dur a terme l’entrega dels diplomes del curs.


Per últim, cal destacar que aquesta acció s’engloba en el projecte Empordà, terra de valors, subvencionat pel Servei Públic Ocupació de Catalunya en el marc del programa Projectes innovadors i experimentals.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals (Empordà, terra de valors. Exp. IE- 14/18)


Persona de contacte:
Montse Nualart
Àrea de Promoció Econòmica i Turisme
Tel. 972 64 23 10
mnualart@baixemporda.cat

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies