Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


JUNY 2018 - EL CONSELL COMARCAL INCORPORA JAFRE AL SERVEI INTEGRAL DE RECOLLIDA DE RESIDUS MUNICIPAL

Des d’aquest passat divendres, dia 1 de juny, el municipi de Jafre s’ha incorporat al servei integral de recollida de residus municipals que ofereix el Consell Comarcal, i que actualment ja està prestant a Ullà, Verges, Parlavà, Gualta i la Pera. D’aquesta manera, Jafre es converteix en el sisè municipi que s’incorpora a la recollida integral del Consell Comarcal del Baix Empordà.

El servei que ofereix el Consell Comarcal no només se cenyeix a la recollida i transport de residus fins al gestor autoritzat, sinó que és un servei que inclou un seguiment exhaustiu: el pesatge tant per a la fracció rebuig, com de l’orgànica; el seguiment GPS dels vehicles; les quantitats de tots els contenidors recollits, tant de paper, vidre i envasos, així com visites periòdiques als punts de recollida per avaluar el grau de participació dels ciutadans i grans productors i, per tant, incidir a on no es fa prou reciclatge.

Així mateix, el servei integral té per objectiu donar un bon servei de recollida per incrementar notablement els índexs de reciclatge i disminuir la fracció rebuig que és la que suposa un esforç econòmic més important per a les finances municipals.

Amb el conjunt de totes les dades i el seguiment del servei, el Consell Comarcal elabora estudis econòmics que permeten als ajuntaments saber en quins punts es generen més residus, el que facilita dissenyar les taxes municipals d’una manera més equitativa, amb l’objectiu d’avançar cap al pagament per generació.

Juntament amb el seguiment del servei i els estudis econòmics, el Consell Comarcal també ofereix les campanyes de sensibilització i properament la difusió d’una ordenança tipus que ajudi a la correcta gestió dels residus municipals, tant dels ciutadans com dels establiments comercials i de restauració.

Durant l’any 2017, els quatre municipis que varen delegar el servei integral de residus municipals al Consell Comarcal van incrementar en 47 tones les fraccions de recollida selectiva i van disminuir 131 tones de rebuig, amb el consegüent estalvi de més de 12.000 €.

 


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies