Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


JUNY 2017 - EL PLE DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ APROVA EL PRIMER PLA INTERN D’IGUALTAT 2017/2021

Un pla d'igualtat és un conjunt ordenat de mesures per assolir la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes a l'empresa, eliminant qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe.

La darrera sessió plenària del Consell Comarcal es va aprovar el primer Pla intern d’igualtat que tindrà vigència el quadrienni 2017/2021. El pla, redactat pels tècnics comarcals del Servei de Informació i Atenció a la Dona (SIAD), té com a objectiu eliminar qualsevol discriminació per raó de sexe. Per a la redacció del Pla s’ha realitzat una diagnosi prèvia i exhaustiva de la situació actual del Consell Comarcal en tots els àmbits d’aplicació. Estudi no només numèric, sinó també amb la realització d’enquestes a tots els treballadors de l’ens, entrevistes individualitzades a membres de totes les àrees i dels grups comarcals de la Corporació.

El Vicepresident primer del Consell Òscar Aparicio destacava que: “de la diagnosi es desprèn que el Consell Comarcal acompleix de forma notable amb els criteris d’igualtat i que en tot cas cal incidir en detalls per millorar-ne la situació”. Aparicio destaca que “els treballadors comarcals es distribueixen per sexes en un 64% de dones i un 36% homes, sense cap tipus de discriminació salarial i amb mesures molt avantatjoses per la conciliació de la vida familiar i laboral. Però el que és més important d’aquests percentatges, no és que sigui una administració feminitzada, sinó que hi ha una distribució equitativa en totes les categories laborals de l’organització i en totes les tipologies de contractes.”

El pla s’estructura en 23 mesures repartides en 8 àmbits en aspectes de l’organització com accés a l'ocupació, classificació professional, promoció i formació, retribucions, ordenació del temps de treball per afavorir la conciliació laboral, personal i familiar, i prevenció de l'assetjament sexual i de l'assetjament per raó de sexe.

Amb l’aprovació d’aquest Pla, el Consell Comarcal ha finalitzat amb l’objectiu que es va marcar a principis de legislatura d’aprovar el protocol per evitar l’assetjament, l’aprovació del pla comarcal d’igualtat, i ara el Pla intern d’igualtat.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies