Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


JUNY 2015 - SIMULACRE D’INCENDI SENSE FERITS A LA RESIDÈNCIA GERIÀTRICA DE LA BISBAL D’EMPORDÀ

La Residència geriàtrica Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà va ser l’escenari d’un simulacre d’incendi en una habitació sense ferits i amb confinament i evacuació dels usuaris. El simulacre ha estat el primer de la residència, i va servir per comprovar l’operativitat del seu Pla d’Autoprotecció (PAU), així com per posar a prova la coordinació entre els diferents grups actuants en una emergència. Aquest PAU ha estat redactat pel Consell Comarcal del Baix Empordà.

Un cop detectada l’emergència, es va iniciar el protocol de les trucades al telèfon d’emergències 112, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, així com a la Policia Local de la Bisbal d’Empordà.

La gent gran resident al geriàtric que no podien sortir pels seus propis mitjans es van confinar dins les habitacions per seguretat, ja que les portes són resistents al foc, durant 60 minuts. Un cop revisades les habitacions es van tancar les portes, indicant si estaven ocupades (amb una tovallola davant la porta), o buides (amb un coixí davant la porta).

Durant el simulacre també es va controlar que no entrés ni sortís ningú per la porta principal (excepte els cossos d'emergències), ja que alguns dels usuaris del centre van ser evacuats al pati.

A l’arribada dels bombers al lloc, aquests van passar a dirigir l’emergència, participant en les tasques d’extinció de l’incendi i evacuació d’alguns dels usuari de la residència. Els Bombers de la Generalitat hi van participar amb 1 dotació terrestre del parc de la Pera, a més de 2 observadors. Els operatius van simular treballar en l’extinció de l’incendi, mentre que els tècnics van supervisar les maniobres dels treballadors del centre a l’hora d’organitzar l’evacuació del centre i el confinament de determinats interns, així com la informació inicial que van aportar als serveis d’emergència en arribar al centre un cop van alertar de l’incendi a través del telèfon 112.

Per la seva banda, dues patrulles dels Mossos d’Esquadra, juntament amb efectius de la Policia Local de la Bisbal d’Empordà, van realitzar el control d’accessos a la zona afectada i van establir els perímetres de seguretat necessaris.

*Nota de premsa i fotografia emesos pels Serveis Territorials de Protecció Civil de Girona.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies