Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


JUNY 2015 - FINALITZA AMB ÈXIT DE PARTICIPACIÓ LA SEGONA EDICIÓ DEL CURS DE CONEIXEMENT DE LA SOCIETAT CATALANA I EL SEU MARC JURÍDIC A CALONGE REALITZADES PEL SERVEI D’ACOLLIDA COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ

Entre el 20 d’abril i el 6 de maig d’enguany s’ha realitzat la segona edició del curs de Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, organitzada i dirigida pel Servei d’Acollida Comarcal del Baix Empordà i amb la col·laboració del l’Ajuntament de Calonge.

Aquest curs s’emmarca en les directrius de la Llei d’acollida, aprovada pel Parlament de Catalunya l’any 2010 i el Decret dels serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya, que la desplega aprovada l’any 2014, el qual regula les actuacions que s’adrecen a les persones nouvingudes per a promoure la seva autonomia i igualtat d’oportunitats.

El curs ha tingut una durada total de 15 hores, amb sis sessions de dues hores i mitja de durada cada una, en les que s’han pogut adquirir coneixements sobre la llei d’acollida i la llei d’estrangeria, els drets i deures de viure a Catalunya, la història i la geografia de Catalunya, els sistema polític, la societat i la cultura catalana, les festes i les tradicions, el funcionament dels serveis públics, els serveis i els equipaments municipals, el teixit associatiu local, normes de convivència i civisme, el sistema laboral, educatiu i sanitari, entre molts altres.

Per tal de complementar la informació que es dona i amb la intenció d’acostar la formació al territori i a la realitat més propera, a la formació han participat dues persones de l’Ajuntament de Calonge; una de les professores de l’escola d’adults i una treballadora del registre i padró municipal. Així com dos agents de proximitat del cos dels Mossos d’Esquadra.

Hi ha hagut un total de 17 persones inscrites de les quals 15 han vingut a toles les sessions i d’aquesta manera han pogut obtenir el certificat d’assistència, es dona la circumstància que totes elles han pogut acreditar també l’aprofitament del curs, ja que van superar satisfactòriament les preguntes que se’ls va fer sobre el temari exposat al curs. En aquesta edició han participar persones de tres nacionalitats; Marroc, El Salvador i Hondures.

Al final de les sessions, tots i totes les participants han valorat molt positivament haver passat pel curs ja que els ha permès tenir més coneixements sobre la societat catalana i, per tant, millorar la seva autonomia al territori i a Catalunya.

Per aquest 2015 hi ha previst que es facin 5 cursos més de Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic a partir del setembre, a Torroella de Montgrí, Pals, Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i un segon a La Bisbal d’Empordà.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies