Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


JUNY 2014 - FINALITZEN LES DUES PRIMERES EDICIONS DEL CURS DE CONEIXEMENT DE LA SOCIETAT CATALANA FETES PEL SERVEI D’ACOLLIDA COMARCAL

Els passats 2 d’abril i 8 de maig van finalitzar les dues primeres edicions d’aquest any 2014 del curs de Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, organitzades pel Servei d’Acollida Comarcal del Baix Empordà amb la col•laboració dels ajuntaments de Verges i de la Bisbal d’Empordà.

Aquests cursos s’emmarquen en les directrius de la Llei d’acollida, aprovada pel Parlament de Catalunya l’any 2010, la qual regula les actuacions que s’adrecen a les persones nouvingudes per promoure la seva autonomia i igualtat d’oportunitats.

Cada curs ha tingut una durada total de 15 hores, amb sis sessions de dues hores i mitja de durada cada una, en què s’han pogut adquirir coneixements sobre la llei d’acollida i la llei d’estrangeria, els drets i deures de viure a Catalunya, la història i la geografia de Catalunya, el sistema polític, la societat i la cultura catalana, les festes i les tradicions, el funcionament dels serveis públics, els serveis i els equipaments municipals, el teixit associatiu local, les normes de convivència i civisme, el sistema laboral, educatiu i sanitari, entre molts altres.

En el cas de l’edició organitzada a Verges, que es va iniciar el 17 de març, hi va haver un total de 18 persones inscrites de les quals 13 van aconseguir el certificat d’assistència i, d’aquests, 12 poden acreditar un aprofitament del curs, ja que van superar satisfactòriament la prova. En aquesta edició van participar-hi alumnes de diferents països, com Gàmbia, Guinea, Hondures, l’Índia i el Marroc.

En el cas de l’edició organitzada a la Bisbal, iniciada el 17 d’abril, hi va haver un total de 22 persones inscrites de les quals 19 van aconseguir el certificat d’assistència i, d’aquests, 18 poden acreditar un aprofitament del curs, perquè van superar satisfactòriament la prova. En aquesta edició van participar-hi alumnes de diferents països, com l’Argentina, Bolívia, Gàmbia, Geòrgia, Hondures, el Marroc i el Pakistan.

Al final de les sessions, tots els participants valoren positivament haver fet el curs, ja que els ha permès tenir més coneixements sobre la societat catalana i, per tant, millorar la seva autonomia.

Per aquest 2014 hi ha previst que es facin quatre cursos més de Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic. El primer es fa a Ullà i va començar el passat 26 de maig. Els altres, està previst impartir-los a partir de setembre i es faran a Torroella de Montgrí, Calonge i la Bisbal d’Empordà.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies