Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


JUNY 2012 - L’ARXIU COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ OBRE LES PORTES DE LA NOVA SEU

El dissabte 9 de juny, Dia Internacional dels Arxius, es va inaugurar la nova seu de l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà, situada al carrer del Teatre Vell, a La Bisbal d’Empordà. 
Les noves instal·lacions representen una millora substancial en la preservació i conservació dels fons documentals, ja que compten amb sistemes de control de temperatura, humitat i seguretat i la darrera tecnologia de digitalització, gestió i conservació documental. 
L’edifici, amb 1.547 metres quadrats distribuïts en dues plantes i capacitat per a 8.592 metres lineals d’emmagatzematge, disposa de moll de càrrega, sala de recepció de la documentació, àrea de desinfecció, magatzems, sales de treball, sala de digitalització, sala de reunions i d’atenció a grups escolars, vuit dipòsits de documentació, una sala per a suports especials i una per a grans formats.

L’acte d’inauguració, que fou seguit per un públic molt nombrós, va comptar amb la presència de Ferran Mascarell, conseller de Cultura, Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Òscar Aparicio, alcalde de la Bisbal d’Empordà i Joan Pluma, director general de Patrimoni Cultural. 
El programa va incloure la signatura del conveni de gestió de l’equipament, un acte públic amb les intervencions de les autoritats esmentades i l’actuació del Cor Carreras Dagas, acompanyat pels músics Irene Ferrer, Lluís Batllosera, Laura Serra, Xavier Raurich i la intervenció de la soprano Imma Presas, sota la direcció d’Albert Morcillo. Totes les peces musicals interpretades, són del mestre Carreras Dagas i, la majoria d’elles, pertanyen als fons de l’Arxiu Comarcal. L’acte va concloure amb la projecció de d’audiovisual de l’Arxiu. 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies