Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


JULIOL 2020 - REUNIÓ AMB SALUT I LA REGIÓ SANITÀRIA DE GIRONA SOBRE LA COVID19 AL BAIX EMPORDÀ

El Consell Comarcal del Baix Empordà es reuneix amb la delegació del Govern a Girona i amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca per informar-se sobre la Covid19

 

S’ha explicat l’afectació de la Covid19 a comarques gironines, en especial les dades sanitàries que afecten al Baix Empordà. La comarca es troba estable i les dades no apunten cap rebrot.

 

Dijous, 30 de juliol de 2020

Aquest matí s’ha fet una reunió telemàtica on hi ha assistit el Delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila; el Dr. Carreras com a gerent de la Regió Sanitària de Girona; i Albert Ballesta com a director dels serveis Territorials d’Interior a Girona. També hi ha assistit el President del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, a més de representants dels 36 municipis de la comarca. 

 

La trobada tenia l’objectiu d’actualitzar la informació de la situació de la pandèmia a la comarca. El President ha donat la benvinguda als assistents, i el Delegat Pere Vila ha acabat la seva intervenció tot agraïnt als alcaldes la gestió de la situació tot i la complexitat de trobar-nos en plena temporada turística. 

 

Tot seguit el Dr. Carreras, gerent de la Regió Sanitària de Girona, ha exposat la situació actual a la zona. Ha volgut remarcar que “La única vacuna que tenim ara per evitar que la pandèmia segueixi actuant són les mesures preventives: l’ús de la mascareta, el rentat de mans, evitar les distàncies i mantenir les distàncies de seguretat així com evitar les aglomeracions”.

Amb tot ha assenyalat que la comarca del Baix Empordà no és troba en una situació preocupant, però cal seguir prudents amb les mesures de prevenció i seguretat. 

De fet no hi ha cap ingressat per Coronavirus als hospitals comarcals. 

 

També s’ha abordat la qüestió dels temporers de la zona. Per promoure la coordinació entre la Generalitat de Catalunya, els Ajuntaments i el Consell Comarcal i la Diputació de Girona, s’estan desenvolupant reunions continuades per tenir preparat un protocol en el cas que es detecti algun cas de Covid19 entre els temporers. Carreras ha dit que “cal estar preparats i tenir la situació de Lleida molt present, tot i que aquí només hi ha 3000 temporers, i a Lleida n’hi ha prop de 30.000.” 

El Departament d’Afers Socials està treballant en base a un llistat d’espais disponibles, proporcionat i gestionat pel Consell Comarcal, per fer d’allotjament dels temporers arribat el moment. Entre avui i demà es tancaran els circuits i s’avançarà en els protocols. S’espera que de cares a la setmana vinent es puguin anunciar les decisions preses. 

El Doctor també ha avançat que s’està treballant en un conveni per poder treballar de manera coordinada amb totes les administracions i der front a la crisi sanitària i social de la Covid19.

 

En relació a l’obertura dels CAP s’ha anunciat que el 15 de setembre s’espera que tots els centres de salut estiguin oberts tal i com ho estàven abans de la pandèmia. 

 

En el torn de preguntes s’ha abordat la preocupació pels bars musicals (que segueixen oberts fins a la matinada), que no han estat clausurats amb les discoteques i sales de festa i sales de ball. El gerent de la Regió Sanitària de Girona, també el Delegat del Govern de la Generalitat, han coincidit amb la importància de fer entrar aquests tipus d’establiments en la normativa que v aentrar en vigor el passat 24 de juliol. 

 

Albert Ballesta ha seguit amb la seva intervenció demanant que regeixi la prudència en totes les decisions que es prenen entorn a les Festes Majors i les activitats d’estiu i ha fet una revisió de la distribució de les unitats arreu del territori.  

 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies