Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


JULIOL 2017 - EL 75 % DELS JOVES FORMATS EN SALA I CUINA TROBEN FEINA A L’HOSTALERIA

40 joves del Baix Empordà participen en la nova edició del programa Joves per l’Ocupació que s’està portant a terme a Torroella de Montgrí, la Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Calonge i Castell-Platja d’Aro.


El programa inclou accions de formació professionalitzadora en l’especialitat d’Operacions bàsiques de bar i restaurant, així com accions de tutorització i seguiment individualitzat, suport per a l’obtenció del graduat en educació secundària o el retorn al sistema educatiu i pràctiques en empresa per afavorir l’adquisició d’experiència professional. El programa té per objectiu afavorir la inserció laboral dels joves i/o fomentar el seu retorn al sistema educatiu.


Es tracta d'una iniciativa de suport a l’experiència pràctica dirigida a joves aturats d’entre 16 i 25 anys (o menors de 30 anys en cas de persones amb una discapacitat igual o superior al 33 %) que disposen o no del graduat en ESO, inscrits a les Oficines de Treball de la Generalitat i a Garantia Juvenil. El programa Joves per l’Ocupació, que té una durada de quinze mesos, està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Seguretat Social i el Fons de Garantia Juvenil.


Segons Albert Costa, coordinador de l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà: “Des de l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme continuarem treballant per afavorir la inserció dels joves, que és un dels col·lectius que ha patit més les conseqüències de la crisi. Els joves necessiten un referent i aprendre un ofici que els pugui donar una oportunitat laboral”.


En l’edició d’enguany comptem amb diverses empreses que col·laboren en el projecte, ja sigui acollint alumnes en pràctiques o contractant-los, com l’Hotel Monterrey, l’Hotel Costa Brava i el Burger King, de Platja d’Aro; la Pizzeria Merino i el Restaurant Horreo, de Sant Antoni de Calonge; el Restaurant Mas dels Arcs i l’Emporhotel, de Palamós; El Celler de la Masia de Sant Climent de Peralta, El Castell del Remei, de la Bisbal d’Empordà, i Es Portal, el Restaurant Sol Blanc i el Resort La Costa, de Pals. Les empreses interessades a fer contractes de mínim 6 mesos de durada poden sol·licitar una subvenció a la Generalitat de Catalunya de 655,20 €/mensuals per a un contracte de 40 hores. Actualment un 75 % dels joves participants en el programa estan treballant a l’hostaleria i es continua oferint suport a la resta per tal que puguin assolir aquest objectiu.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies