Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


JULIOL 2012 - EL CONSELL COMARCAL COL·LABORA AMB EL DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA PER FOMENTAR LA REINSERCIÓ SOCIAL

L’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà col·labora, per quart any consecutiu, amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. El  desenvolupament d’aquests projectes, que tenen una vigència de fins a 5 mesos, serveixen per redimir els joves de les seves penes condemnatòries. Les mesures penals alternatives són penes que s’executen a l’entorn comunitari sota la supervisió de l’Administració pública competent, en aquest cas el Consell Comarcal. Són acords judicials que permetran donar una resposta als fets delictius menys aflictiva que l’ingrés en un centre penitenciari, atesa l’orientació reeducativa i de reinserció social establerta a la Constitució. Aquestes mesures permetran a l’infractor/a conciliar el règim penal, al qual s’ha de sotmetre, amb la vida familiar, laboral i social, amb plena salvaguarda dels drets de les víctimes.
Els treballs de rehabilitació d’infraestructures, millora de la via pública, adequació d’espais forestals i jardineria que s’han portat a terme en diferents municipis del Baix Empordà, sota la supervisió dels tècnics del Consell Comarcal, reverteixen sobre la millora d’espais i alhora són una opció d’integració social. Amb  mesures com aquesta es pretén, des del Consell Comarcal, que l’infractor/a tingui l’oportunitat de reparar el dany causat, tot descobrint la utilitat dels serveis d’acció social.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies