Contacte
Atenció a les Dones (SIAD)

Responsable: Neus Gómez

Pl. Joan Carreras i Dagas, 4-6

17100 La Bisbal d'Empordà

Tel. 972 64 23 10

Fax 972 64 55 75

siad@baixemporda.cat

Horari d'Atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

Demaneu cita prèviaPla comarcal de promoció de polítiques d'igualtat

La igualtat d’oportunitats entre dones i homes és un dret universal relacionat amb la dignitat i la llibertat humanes i lligat al principi de no discriminació. Malgrat això les dones i els homes han construït la seva realitat a partir de normes culturals basades en el predomini dels homes sobre les dones. La nostra és una societat basada en un model patriarcal en la qual s’atribueixen espais d’actuació diferents en funció del sexe de les persones.

La igualtat d’oportunitats entre les dones i els homes no s’aconsegueix només mitjançant el coneixement i l’aplicació de les lleis. Es constata dia a dia que persisteixen actituds discriminatòries, normes pautades, hàbits socials i culturals molt arrelats, que impedeixen que aquest principi bàsic d’igualtat es dugui a la pràctica satisfactòriament. Per tot això, segueixen sent necessaris plans d’acció que aconsegueixin que les dones i els homes es desenvolupin lliurement i que participin activament i equilibradament en tots els àmbits, públics i privats, sent protagonistes en la defensa dels seus drets.

La Llei orgànica 3/2007, per a la integració de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en l'àmbit laboral mitjançant l'elaboració i implantació d'un pla d'igualtat, és una obligació per a totes les empreses de més de dos-cents cinquanta treballadors.

El Ple Consell Comarcal del Baix Empordà va aprovar el 25 de juliol de 2005 el Pla de promoció de polítiques d'igualtat per al període 2005-2007. Inicialment les actuacions que es van prioritzar van ser per a la prevenció i atenció a dones víctimes de violència.

Des de la posada en funcionament del SIAD, el darrer trimestre de 2007, una de les seves funcions va ser ordenar i coordinar les diferents activitats desenvolupades des de diferents àrees i serveis del Consell per la implementació del Pla i l'elaboració del II Pla de polítiques d'Igualtat 2008 - 2010, el qual es va aprovar en el Ple de 14 d’abril de 2008 i es va prorrogar fins 2013 en el ple del Consell Comarcal d'aa d'abril de 2011.

Així doncs és des del SIAD és el servei vertebrador de la implementació del Pla comarcal de promoció de polítiques d'Igualtat. Anualment s'elabora un projecte on es planifiquen les activitats i programes que es desenvoluparan. Això es tradueix en desenvolupament de diferents activitats adreçades a la ciutadania i a professionals amb l'objectiu d'afavorir la igualtat efectiva entre les dones i els homes i fer tasques de prevenció de la violència masclista.Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies