Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


GENER 2020 - NOU CONVENI PER PAL·LIAR LA POBRESA ENERGÈTICA

El Consell Comarcal i l’empresa SOREA signen un nou conveni per pal·liar la pobresa energètica

La vigència del conveni és d’un any i compta amb un Fons de Solidaritat de 10.000 euros.

Aquesta col·laboració facilitarà l’accés al consum bàsic d’aigua potable a persones amb greus dificultats econòmiques de la comarca.

Divendres 17 de gener del 2020. El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, i el gerent territorial de Girona de SOREA, Andreu Masferrer Clariana, han formalitzat aquest matí la signatura d’un nou conveni per lluitar contra la pobresa energètica.

Es tracta d’un ajut que ofereixen el Consell Comarcal del Baix Empordà i l’empresa de subministrament d’aigua SOREA mitjançant un Fons de Solidaritat, dotat amb 10.000 euros anuals. Aquest fons de cooperació s’adreça al col·lectiu de famílies en risc d’exclusió social de la comarca. L’objectiu és facilitar-los l’accés al servei municipal d’abastament d’aigua potable i que quedin exempts en el pagament de la factura de l’aigua.

En concret, se’n podran beneficiar les persones vulnerables dels municipis següents on SOREA actua: Albons, Bellcaire d’Empordà, Calonge, Forallac, la Bisbal d’Empordà, la Pera, Palau-sator, Pals, Parlavà, Regencós, Torrent, Ullà i Vall-llobrega.

El desembre del 2016, el Consell Comarcal del Baix Empordà i SOREA ja van crear un Fons de Solidaritat dotat de 6.000 euros anuals que es va prorrogar el 2018 fins a finalitzar la seva vigència el 30 de novembre de 2018. Durant aquests anys, se n’han pogut beneficiar un total de 170 famílies. En concret, 55 el 2016, 57 el 2017 i 58 el 2018.

El president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, ha manifestat que «és una prioritat garantir els serveis bàsics dels ciutadans de la comarca i per això els Serveis Socials del Consell treballen rigorosament per tal d’assegurar el dret de les persones a viure dignament. És important també que les empreses prenguin consciència sobre aquest tema i per això valorem molt positivament que SOREA torni a confiar en nosaltres per ajudar les famílies més vulnerables del Baix Empordà que no poden pagar la factura de l’aigua. Unint esforços entre empreses i administracions es poden aconseguir grans beneficis per a tots els ciutadans. I aquest acord n’és una mostra».

De fet, el 2019, els Serveis Socials del Consell Comarcal van emetre més de 300 informes de vulnerabilitat a les companyies de subministraments bàsics que presten serveis als municipis que gestiona l’àrea del Consell. D’aquesta manera, s’ha evitat que les famílies en situació de pobresa es quedin sense aigua, llum i gas.

Per la seva banda, el gerent territorial de Girona de SOREA, Andreu Masferrer, ha recordat que «som conscients de les dificultats econòmiques que tenen algunes persones. Per això, tenint en compte que l’aigua és un element de primera necessitat, ens comprometem socialment i donem suport a les famílies vulnerables a través de diferents instruments com els fons de solidaritat per tal de reduir les situacions de risc en què es troben».

 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies