Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


GENER 2017 - GRUP DE RECUPERACIÓ DEL FESOL DE L’ULL ROS

5 productors s’alien amb les administracions per potenciar el conreu i el consum d’aquesta varietat tradicional de fesol.

Aquest dilluns 16 de gener a Girona s’ha dut a terme la presentació del grup de recuperació del fesol de l’ull ros, un llegum típic de l’Empordà molt apreciat gastronòmicament, però que s’està perdent el seu conreu.

Cinc productors de l’Empordà de fesol de l’ull ros, liderats per la Xarxa Tràmec del Consell Comarcal del Baix Empordà, amb la col·laboració l’Ajuntament de Figueres i l’assessorament de l’IRTA Mas Badia, l’Escola Agrària de Monells i la Fundació Institut Català de la Cuina, s’uneixen per potenciar aquesta varietat tradicional de llegum. Aquesta acció pública-privada busca evitar la desaparició d’aquest llegum típic de l’Empordà i convertir-lo en un actiu per potenciar el desenvolupament del territori i el sector primari.

S’ha presentat un vídeo amb la història de 4 productors de l’Empordà que expliquen el fesol de l’ull ros. Es podrà visionar el dimarts 17 de gener a la web www.baixemporda.cat/cuinadelemporda.

L’Elisenda Guillaumes, directora dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha destacat que “No podem deixar perdre aquest llegum tradicional d’alt valor gastronòmic, hem de preservar la biodiversitat cultiva”

“Volem estar al costat de les empreses agroalimentàries de la comarca, perquè són el vertebrador del paisatge, són un element molt important per mantenir el paisatge de l’Empordà”, ha explicat en Joan Català, President del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Segons en Lluís Puig, alcalde de Palamós, “a nivell local el fesol ens ofereix qualitat, proximitat i un diferenciador de l’oferta generalista”.

“Productes com el fesol de l’ull ros fa que la cuina de l’Empordà encara sigui més autèntica i original” remarca en Quim Caselles, Cuiner de l’Hotel Restaurant Casamar.
Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies