Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


GENER 2017 - EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ HA REBUT DE SIGFITO UNA MENCIÓ PER SER UN DELS PUNTS DE RECOLLIDA QUE MÉS ENVASOS AGRARIS RECICLEN A CATALUNYA

Les entitats premiades han estat: El Consell Comarcal del Baix Empordà per la gestió de la deixalleria de Pals, AGROALSINA, S.A (Barcelona), Agropecuària Coperal, S.C.C.L. (Tarragona), Cupasa, S.A (Lleida) i Josep Carbó Isern (Girona).

El sistema de recollida d'envasos agraris (SIGFITO) premia els punts de recollida de cada província que més envasos han reciclat durant l'any agrícola de 2016 (de juliol de 2015 a juny de 2016). Tots els punts de SIGFITO col·laboren voluntàriament amb el sistema. En concret a Catalunya hi ha un total de 342 punts que durant 2015 van recollir 300.754 kg d'envasos.

El sistema de recollida segueix un estricte sistema de traçabilitat que li permet conèixer l'origen i destí dels envasos recollits. Actualment es reciclen el 100% dels envasos de plàstic i metall recollits, destinant per a la realització de material d'ús industrial. Pel que fa al paper, cartró o sacs de plàstic, el millor tractament actual és l'aprofitament energètic.

La tasca de conscienciació que els punts realitzen als agricultors, perquè els portin els envasos de SIGFITO, és encomiable. Gràcies a aquest treball de divulgació que les cooperatives i els distribuïdors fan als seus clients a peu de camp, el sistema de recollida ha recollit des dels seus inicis més de 33 milions d'envasos. Per aquest motiu, l'èxit de SIGFITO es deu a l'optimització i bon funcionament dels propis punts, que es dediquen a separar correctament els residus per aconseguir una major eficiència en el tractament final. A més, compleixen amb uns requisits físics específics per emmagatzemar els residus en les condicions òptimes de seguretat i evitar posar en risc la salut de les persones i el medi ambient.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat