Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


GENER 2016 - A LES DEIXALLERIES QUE GESTIONA EL CONSELL COMARCAL ES FARÀ RECOLLIDA DE CÀPSULES DE CAFÈ PER RECICLAR-LES

L’ús de càpsules de cafè en els darrers anys s’ha generalitzat i ha aparegut un nou residu, un envàs que incorpora restes orgàniques, però que no es pot recollir ni en el contenidor d’envasos ni en el de matèria orgànica, i per tant cal donar-li una tractament específic.

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha signat un conveni amb Nestlé España per a la recollida de càpsules de cafè, tant d’alumini com de plàstic, a les deixalleries de la Bisbal d’Empordà, Pals, Begur, Gualta, la Tallada d’Empordà i Bellcaire d’Empordà, que són instal·lacions que gestiona el mateix Consell Comarcal. També, s’han adherit al conveni les deixalleries dels municipis de Castell-Platja d’Aro, Palafrugell, Palamós i Santa Cristina d’Aro.

Les càpsules de cafè, que s’han anat popularitzant en els darrers anys, han suposat un problema de gestió amb els sistemes actuals de recollida. En ser un producte que porta incorporats matèria orgànica (cafè) i plàstic i alumini, tot junt, no pot anar al contenidor d’orgànica ni tampoc al d’envasos. Per tant, en principi, calia dipositar-lo directament al contenidor de rebuig però es perdia la possibilitat de reciclatge dels seus materials amb el conseqüent impacte ambiental.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies