Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


FEBRER 2020- EL CONSELL COMARCAL REUNEIX ALCALDES I ALCALDESSES AMB L’ACA PER TRACTAR EL POST-EMERGÈNCIA DEL TEMPORAL GLÒRIA

Alcaldes i alcaldesses de la comarca posen sobre la taula diferents qüestions per aclarir dubtes i posar en coneixement a l’ACA de les afectacions del Glòria
L’ACA detalla les actuacions a la comarca i assumeix els costos dels trams afectats per la borrasca

Els alcaldes i alcaldesses de la comarca, amb més afectacions a causa del temporal Glòria, s’han reunit aquest matí al Local Social El Montori de Parlavà amb l’Agència Catalana de l’Aigua per exposar els dubtes per fer front els danys provocats pel Glòria.

En aquest sentit, el cap de demarcació de l’ACA de Girona, Àlex Rocas, ha explicat detalladament les diferents actuacions que es realitzaran en el marc del decret d’emergències, després d’haver fet l’inventari dels danys.  Principalment es  restaurà les lleres dels rius i es retirarà tot el material vegetal acumulat dels cursos fluvials en diversos municipis com Torroella de Montgrí, Verges o La Tallada .

L’ACA assumirà el cost dels trams afectats, en total destinarà 17 milions d’euros en tot l’eix del Fluvià i del Ter. A Catalunya, la xifra puja a més de 40 milions d’euros.

“Aquestes actuacions s’han de fer amb caràcter molt urgent i ràpid, perquè d’aquí un mes aproximadament hi ha l’època de pluges. Per tant, hem de prevenir el risc d’inundacions a totes aquestes zones afectades pel temporal Glòria”, ha recordat Àlex Rocas. També ha assegurat que “es preveu treballar per redistribuir els sediments del riu Daró i per a realitzar un pla de manteniment de motes”.

A la trobada també hi ha assistit el cap d’unitat d’Inspecció de l’ACA, Salvador Sosa, el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, el vicepresident primer, Xavier Dilmé, el gerent Albert Costa, el conseller comarcal de l’àrea de Medi Ambient, Marc Calvet i la cap de l’àrea, Mariona Virgili.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies