Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


FEBRER 2020- EL CONSELL COMARCAL CONVOCA ALCALDES I ALCALDESSES DE LA COMARCA A LA GENERALITAT PER A FER SEGUIMENT DEL PLA DE MILLORA DE LES CARRETERES DEL BAIX TER

Territori i Sostenibilitat licitarà l’obra de millora del pont de Verges aquesta primavera per 4 MEUR

El president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, juntament amb alcaldes i alcaldesses del Baix Empordà, es reuneixen amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, per a fer seguiment del pla de millora a les carreteres

La Generalitat té en marxa un conjunt d’actuacions per valor de 20 MEUR enfocades especialment en la seguretat viària

El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, i alcaldes i alcaldesses de la comarca es van reunir ahir amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, a Girona per a fer seguiment del pla de millora de les carreteres del Baix Ter que està desplegant la Generalitat. Entre les actuacions en marxa, el secretari va remarcar la licitació, aquesta primavera, de l’obra de rehabilitació i millora del pont de Verges sobre el Ter (C-252), amb una inversió prevista de més de 4 MEUR. A la reunió també hi va assistir el director dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Girona, Pere Saló.

El Govern està desenvolupant el pla de millora a les carreteres del Baix Ter, especialment enfocat en la seguretat viària i amb una inversió prevista de prop de 20 milions d’euros. Les actuacions abasten principalment les carreteres GI-642 i GI-643 entre la Pera i Torroella de Montgrí; la GI-633 i GI-634 entre Medinyà i Verges, la GI-632 i la C-252 a Verges.

En el marc d’aquest programa, s’han executat dues rotondes per a millorar la seguretat viària a la GI-632, en l’encreuament amb la C-31 a Ullà, i a Bellcaire d’Empordà, a l’entrada del nucli. D’altra banda, pròximament s’iniciaran les obres de condicionament de la GI-633 entre Sant Julià de Ramis i la variant de Sant Jordi  Desvalls, amb un pressupost de 3,7 MEUR.

Rehabilitació i nou pas per a vianants i ciclistes

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat la redacció del projecte constructiu de la millora del pont de la C-252 sobre el Ter, a Verges, de manera que preveu licitar les obres aquesta primavera. Els treballs consistiran principalment en la rehabilitació de l’estructura, que data de la dècada de 1940. A més, el viaducte tindrà una nova secció més ampla que l’actual per a habilitar el pas tant de vianants com de ciclistes.

La Generalitat també té en marxa la redacció dels projectes de condicionament de la GI-633 i la GI-634 entre Colomers i Verges, amb una inversió prevista de 8 MEUR, i de millora de la GI-643 entre Gualta i Parlavà –dividida en dos trams-- amb un pressupost estimat total de 7,5 MEUR. D’altra banda, té en estudi les millores de seguretat a desenvolupar en les travesseres de Colomers, Jafre, Verges, Ullà, Torroella de Montgrí, Rupià, Parlavà i Serra de Daró.

Nova connexió entre els marges del Ter

Paral·lelament al desplegament d’aquest pla de millora de la seguretat viària, el Departament de Territori i Sostenibilitat treballa, conjuntament amb els ens locals, en la definició d’una nova connexió viària entre el marge dret i el marge esquerra del riu Ter, per a millorar la mobilitat en aquest entorn.  El nou vial, de dos quilòmetres de longitud, connectarà les carreteres C-31 i GI-643, entre els municipis de Fontanilles, Ullà i la Tallada d’Empordà. Actualment, estan en fase de redacció els estudis informatiu i d’impacte ambiental corresponents, amb la previsió de sotmetre’ls a informació pública aquest any.

Estudi de Mobilitat

Arran de la petició per part del Consell Comarcal de la necessitat de la millora del transport públic a la comarca, El Departament de Territori i Sostenibilitat s’ha compromès a realitzar un estudi de mobilitat per proposar accions de transport a demanda.


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies