Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


FEBRER - 2018 - REUNIÓ INFORMATIVA SOBRE EL PROTOCOL D'ACTUACIÓ A SEGUIR CONTRA LA VESPA VELUTINA

El passat dimecres 7 de febrer de 2018, a la seu del Consell Comarcal del Baix Empordà, es va dur a terme una reunió informativa sobre el protocol d’actuació a seguir contra la vespa velutina.


A la reunió, Ignasi de Dalmases i Thió, cap de l’Àrea Regional del Cos d’Agents Rurals a Girona, va informar sobre el cicle vital d’aquest insecte. La vespa velutina, o també anomenada vespa asiàtica, ja és present a la nostra comarca, ja que mentre que el 2015 només se’n va documentar un exemplar, en aquest darrer any ja se n’han comptabilitzat 22 nius.


Tal com ha passat a la Garrotxa o Girona, es preveu que l’expansió d’aquesta espècie sigui exponencial, amb els consegüents efectes sobre l’equilibri d’espècies autòctones i amb l’alarma social que generen aquests nius entre la ciutadania.


Si bé inicialment de la lluita contra aquesta espècie invasora se n’ocupaven els mateixos Agents Rurals, degut a la gran expansió de nius, actualment l’eliminació dels nius recau en part en els mateixos ajuntaments i en els particulars.


A la sessió hi van assistir 22 representats dels ajuntaments de la comarca, entre alcaldes i tècnics, fet que demostra la preocupació que genera la vespa velutina.


En les properes setmanes es treballarà per proposar mesures a dur a terme, tant des del municipi com iniciatives comarcals per tal de lluitar contra aquesta nova espècie invasora.


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies