Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


FEBRER - 2018 - AL MENJADOR ESCOLAR, POTENCIEM ELS LLEGUMS

Des del mes de setembre d'aquest curs 2017-2018, el projecte dels menjadors escolars del Consell Comarcal del Baix Empordà presenta una nova fase en el compromís que ja havíem iniciat uns anys enrere, de convertir l'espai del menjador en un entorn d'aprenentatge i de promoció d'hàbits alimentaris saludables entre la població escolar, i també, d'orientació a les famílies.

Com ja deveu haver observat, en el full de la programació dels menús de cada mes, s'hi fan constar els aspectes contractuals que tenim amb les empreses concessionàries del servei de menjador relacionats amb l'alimentació, com són, per exemple, l'augment de productes d’economia social, ecològics, varietats integrals, peix blau, eliminació d’alguns tipus de de precuinats industrials, etc.
Seguint en aquesta línia, aquest mes de febrer volem fer un pas més: introduir un dia al mes un menú sense proteïna animal, en el qual els llegums siguin els protagonistes. Aquest aliment reuneix unes característiques nutricionals que el fan molt recomanable com a font alimentària, ja que són molt complets (rics en hidrats de carboni, proteïna, fibra, vitamines, minerals, etc.).

L'objectiu és reduir el consum de carns vermelles i processades i el contingut de proteïna animal en general, d'acord amb les orientacions alimentàries de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

Així, si introduïm el llegum com a plat principal, aconseguim reduir la proteïna animal i afavorim una major presència de proteïna vegetal.

Esperem que aquesta nova iniciativa tingui una bona acceptació i ens permeti consolidar el nostre compromís d'alimentar els infants cada dia millor.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies