Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


FEBRER 2017 - PRIMERS FRUITS DE LA XARXA TRÀMEC AMB LES EMPRESES AGROALIMENTÀRIES DE GUALTA

A la sala de plens de l’Ajuntament de Gualta s’ha realitzat la primera reunió de la Xarxa Tràmec. Es van reunir empreses i veïns de Gualta, l’Alcalde Jaume Fontdevila, la regidora Maria Gràcia i el tècnic de la Xarxa Tràmec del Consell Comarcal del Baix Empordà contractat per l’Ajuntament.

Es decideix que la primera acció sigui realitzar una web per a cada empresa relacionada amb el sector alimentari. Amb l’objectiu de visualitzar-les i acostar-les als compradors. Alhora l’Ajuntament de Gualta i el Consell Comarcal les llistaran als seus apartats corresponents.

Gualta ha sigut el primer ajuntament de la comarca del Baix Empordà a adherir-se a la Xarxa Tràmec del Consell Comarcal del Baix Empordà. És un projecte per consolidar el sector agroalimentari del Baix Empordà iniciant el camí d’una cooperació pública-privada. A través de una sèrie de serveis, tal i com comenta en Joan Català, President del Consell Comarcal “es pretén potenciar el creixement, la viabilitat i professionalitzar les empreses agroalimentàries de la comarca. Impulsar el consum de producte local entre les empreses i els ciutadans. Fomentar aliances entre petites i mitjanes empreses i fomentar investigació i innovació”.

Des del Consell Comarcal estem convençuts que el sector agroalimentari és el vertebrador del paisatge i l’economia de l’Empordà, on existeix una tradició agroalimentària amb productes mil·lenaris com l’oli i el blat, i alhora productes innovadors com la poma de Girona i la Gamba de Palamós, entre d’altres.

Les tendències actuals del mercat del consum obliguen als productors i elaboradors assumir nous rols empresarials. Per tal de potenciar el creixement i viabilitat de les empreses de la comarca el Consell Comarcal del Baix Empordà mitjançant la Xarxa Tràmec ofereix accions com ara: assessorament empresarial, programes de mentoratge, dissenys i impressions d’una carpeta empresarial, espais web i formació, ...

Un altre dels eixos de la Xarxa Tràmec és la sensibilització i informació dels productes propis de la comarca, doncs quant el territori consumeix els propis productes agroalimentaris la economia s’enforteix. Algunes accions són difondre mitjançant butlletins semestrals de novetats i tendències, augmentar la presència a la Viquipèdia dels productes del territori o la detecció i innovació de varietats locals buscant l’autenticitat i la tradició.

Alhora Tràmec vol formar aliances entre els diferents agents que intervenen en el sector. Vincles amb l’IRTA i Mas Badia o intercanvis tècnics amb la Catalunya Nord són algunes de les formes que des del projecte Tràmec, i des de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà es pretén millorar la xarxa agroalimentària de la comarca millorant així la seva situació econòmica.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies