Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


FEBRER 2017 - DURANT EL 2016 EL SERVEI D’ACOLLIDA COMARCAL HA ATÈS UN TOTAL DE 424 PERSONES

El Servei d’Acollida Comarcal del Baix Empordà ha multiplicat per 5 el nombre de persones ateses respecte del 2015, s’ha passat de 90 persones a 424 i s’ha registrat un total de 585 intervencions.
Aquest augment tan pronunciat és degut al nombre de serveis de primera acollida que s’han obert a la comarca. El 2015 només en teníem a la Bisbal d’Empordà i St. Feliu de Guíxols. Enguany, a part de consolidar aquests dos, s’ha iniciat servei a Platja d’Aro, Calonge, Torroella de Montgrí i s’ha establert un protocol d’acollida als municipis més petits de 5.000 habitants de la comarca (inclòs Sta. Cristina d’Aro).
L’acollida és la primera etapa d’un procés d’integració de la persona a la societat que dura diversos anys i que, en molts casos, va més enllà de l’obtenció de la nacionalitat, i és clau per garantir la convivència social i intercultural i per crear les condicions idònies que facin dels nostres pobles uns municipis inclusius.
El Servei de Primera Acollida és el conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones estrangeres immigrades, sol·licitants d’asil, refugiades, reagrupades, apàtrides i retornades. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.
És per aquest motiu que, a part de fer una atenció individualitzada, el Servei d’Acollida Comarcal organitza un seguit de cursos que s’emmarquen en les directrius de la Llei d’acollida, aprovada pel Parlament de Catalunya l’any 2010, la qual regula les actuacions que s’adrecen a les persones nouvingudes per a promoure la seva autonomia i igualtat d’oportunitats.
Aquest 2016, s’han portat a terme un total de 10 mòduls sobre coneixements relacionats al món laboral (Mòdul B) amb 180 persones inscrites i 7 mòduls sobre coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic (Mòdul C) amb 121 persones inscrites. Entre els dos mòduls s’han emès un total de 226 certificats (195 d’assistència i aprofitament i 31 de només assistència, ja que no van superar la prova d’aprofitament de continguts.)
Els municipis on s’han dut a terme els mòduls sobre coneixements relacionats amb el món laboral (Mòdul B) han estat: Palamós (2), Sant Feliu de Guíxols (2), Platja d’Aro (2), la Bisbal d’Empordà (2), Calonge i Torroella de Montgrí. I els mòduls sobre coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic (Mòdul C) han estat a: la Bisbal d’Empordà (2), St. Feliu de Guíxols (2), Ullà, Calonge i Torroella de Montgrí.
A l’acabament de les sessions, la valoració per part dels participants ha estat positiva. Des de l’inici els participants han mostrat un alt grau d’interès en els continguts tractats i s’han pogut enriquir compartint experiències pròpies i realitzant consultes sobre situacions personals.
Les perspectives d’aquest 2017 són continuar oferint més cursos sobre coneixements relacionats amb el món laboral (Mòdul B) i sobre coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic (Mòdul C), poder acabar d’obrir serveis de primera acollida en municipis de la comarca on encara no arribem, i, finalment, poder oferir als professionals de la comarca més formació i sensibilització amb el treball de les persones immigrades.


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies