Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


FEBRER 2016 - ELS CONSELLS ESPORTIUS DE GIRONA IMPULSEN EL PROGRAMA “VALORS EN ACCIÓ, L’ESPORT EN POSITIU”

L’Agrupació Territorial de Consells Esportius de Girona va presentar aquest dimarts les lligues territorials d’esports individuals, que des d’aquest curs es convoquen sota un mateix format i amb uns 2.500 escolars de comarques gironines inscrits en les modalitats de gimnàstica rítmica, patinatge, natació i gimnàstica artística.
Enguany, a més, els vuit consells esportius de la territorial gironina promouen conjuntament el programa de sensibilització “Valors en acció - L’esport en positiu”, que en paraules del nou president de l’ATCEG, Joan J. Verdaguer, “vol ser una eina educativa per a formar una societat millor, que premiï l’esport sa i respectuós”. Segons Verdaguer, el format unificat de lligues “neix de la voluntat de cohesionar programes esportius arreu del territori”.

A la presentació també hi assistiren el diputat de Cooperació Esportiva, Carles Salgas; el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo; i el representant territorial a Girona de la Secretaria General de l’Esport, Josep Pujols.

Per a Salgas, “l’esport escolar implementa molts dels valors que volem per als nostres joves, inculca l’esport com a hàbit i fomenta les lligues com a punt de trobada”.

En el mateix sentit es va manifestar Domingo: “volem que tothom trobi el seu racó per fer esport, volem formar bones persones, compromeses i responsables, i ajudar els joves a esdevenir uns ciutadans modèlics i solidaris, de la mà dels consells esportius i respectant la realitat de cada territori”.
Un dels trets distintius del programa “Valors en acció” és la targeta verda que poden mostrar els tutors de joc i que premia no només les actuacions positives i de joc net que els esportistes poden tenir dins el terreny de joc, com ara ajudar a un company de l’altre equip en situació adversa, sinó també reconèixer per exemple una decisió errònia a favor del propi equip.
L’acte, celebrat a la sala Carles Rahola de l’Edifici Santa Caterina de Girona, va tancar-lo el representant territorial d’Esports. Pujols va agrair la tasca dels consells esportius i el suport de la Diputació de Girona “per caminar plegats en el foment d’un model que ara caldrà fer entendre a familiars, tècnics i esportistes i que transformarà el sistema esportiu de Catalunya”.

Fotografia: DDGI/Eddy Kelele

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies