Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


FEBRER 2016 - ELS ALCALDES DEL BAIX EMPORDÀ ES REUNEIXEN AMB ELS RESPONSABLES DEL SEM I ELS REPRESENTANTS SINDICALS SANITARIS

Alcaldes i regidors de la comarca van assistir el dimecres 24 de febrer a dues sessions informatives sobre el nou model del transport sanitari urgent. Tant el col·lectiu Marea Blanca, com els responsables del SEM a Girona van presentar els seus arguments respecte aquest nou model.

La primera sessió va anar a càrrec dels representants sindicals dels sanitaris que van ser crítics amb el model introduït i, van reclamar als alcaldes que no permetin que retallin recursos del transport sanitari. Ja que, a més de l’ambulància de suport vital bàsic, que ha perdut la Bisbal d’Empordà en horari nocturn, també està previst que a l’estiu desaparegui l’ambulància de reforç diürna de Palafrugell i la nocturna de l’Estartit.

La segona sessió va anar a càrrec de la cap del SEM a la regió sanitària de Girona i va explicar que no hi ha hagut reducció de vehicles i que el canvi de model es deu a una voluntat de millorar tant en l’assistència mèdica a l’emergència, com en el temps d’arribar-hi. Per altra banda, també van explicar que en els casos greus han reduït la mitjana de temps per arribar al lloc dels fets i fer la primera assistència en cinc minuts. Van comentar que els efectius són els mateixos durant tot l’any i s'han distribuït de forma equitativa.

Els alcaldes van mostrar preocupació pel temps de resposta de les ambulàncies i per la pèrdua del vehicle de reforç a l’estiu. Però, alhora estan a l’expectativa de com funcionarà el model, ja que només fa un mes que s’aplica.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies