Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


FEBRER 2013 - EL CONSELL COMARCAL HA PRESENTAT LA NOVA COMISSIÓ TURÍSTICA

El dimarts dia 26 de febrer, el Consell Comarcal va presentar la nova Comissió Turística. L’acte va tenir lloc a la Sala de Plens del Consell Comarcal a les 9.30 h. La presentació va ser presidida pel Sr. Joan Català Pagès, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, i pel Sr. Joan Trias Badruna, conseller comarcal representant a la Comissió Turística.

La Comissió Turística del Baix Empordà és l’òrgan de gestió i de coordinació de la política turística comarcal, que fomenta actuacions vinculades al desenvolupament del sector turístic i a la seva promoció que puguin representar un benefici per als interessos de la comarca. Aquest òrgan es va posar en funcionament l’any 1994 i englobava 11 municipis, associacions d’empreses i altres entitats representatives de la comarca.

Enguany, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha creat una guia de serveis de turisme pròpia per tal de millorar l’eficiència de la Comissió Turística i la seva representativitat en el territori. La carta de serveis ha posat a disposició dels municipis diversos programes específics per a la promoció del territori, dels seus recursos turístics, de la seva gastronomia i del foment de la qualitat turística de la destinació, entre d’altres.

Més d’una vintena de municipis han apostat per formar part de la nova Comissió Turística, de manera que el programa de Territori i Natura esdevé l’eix d’unió entre tots ells. Aquest programa té l’objectiu de mantenir i promocionar les xarxes de senderisme, cicloturisme i BTT de la comarca, infraestructura que engloba quasi mil quilòmetres amb una senyalització física a tota la comarca i que ha aconseguit ser un recurs desestacionalitzador de la demanda turística al llarg d’aquests anys.

Begur, la Bisbal d’Empordà, Calonge-Sant Antoni, Castell-Platja d’Aro, Palafrugell, Palamós, Pals, Santa Cristina d’Aro, Albons, Corçà, Gualta, Mont-ras, Palau-sator, Regencós, Rupià, la Pera, la Tallada d’Empordà, Ullà, Ultramort, Vall-llobrega, Verges i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura són alguns dels municipis que s’han unit per crear la nova Comissió Turística i que s’han marcat com a objectius principals fomentar l’activitat turística com a eix de desenvolupament econòmic i de cohesió del territori, en un context d’aprofitament transversal dels recursos, i millorar la competitivitat de la comarca, dels municipis i dels agents turístics.

 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat