Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


GENER 2020- EL BAIX EMPORDÀ PRESENTA EL PRIMER OBSERVATORI COMARCAL ESPECIALITZAT EN TURISME A LES COMARQUES GIRONINES

El Baix Empordà presenta el primer observatori comarcal especialitzat en turisme de les comarques gironines

El Consell Comarcal del Baix Empordà presenta l’Observatori del Turisme del Baix Empordà davant d’una quarantena d’empresaris, ajuntaments i tècnics del sector turístic de la comarca

 

Dimecres 15 de gener del 2020. L’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà ha presentat, davant d’una quarantena d’empresaris i tècnics de turisme de la comarca, el primer observatori comarcal especialitzat en turisme de les comarques gironines. Aquest projecte ha estat dissenyat per dotar de dades i generar coneixement relacionat amb l’activitat turística del Baix Empordà.

L’Observatori del Turisme del Baix Empordà ha estat creat a partir de l’anàlisi de diverses perspectives d’estudi com l’economia, l’oferta turística, la demanda turística, la sostenibilitat, l’anàlisi digital i l’estacionalitat. A través d’aquest procés han sorgit 62 indicadors entre els quals destaquen: L’ocupació laboral directe de l’activitat turística a la comarca, la taxa turística, el perfil del visitant, el consum d’aigua i els Indicadors Europeus de Turisme Sostenible (ETIS). 

La visualització d’aquests indicadors es pot consultar mitjançant la plataforma web observatoriemporda.com on es mostren dades i gràfics de l’activitat turística al Baix Empordà. En aquest sentit, la plataforma es nodreix de les dades obtingudes directament dels visitants, mitjançant la col·laboració de les oficines de turisme, els ajuntaments i el sector privat. D’altra banda, per tal de sumar esforços i oferir una informació més completa, també s’hi incorporen les dades facilitades per la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava, la Direcció General de Turisme de Catalunya, entre d’altres. A més, l’Observatori també compta amb dades obtingudes a través de plataformes digitals com Booking i Wikiloc.  

Tal com apunta el conseller de l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà, Xavier Dilmé, «després d’un període de prova, ara toca obrir el projecte al sector privat per fer de l’Observatori un portal amb informació completa de la comarca gràcies a la col·laboració de les administracions públiques i també del sector privat». Al mateix temps, també ha destacat que «des del Consell Comarcal del Baix Empordà, es difondrà un informe anual per posar en valor i interpretar les dades obtingudes a través de l’Observatori que han de servir per donar un cop de mà al sector turístic en la seva presa de decisions». D’altra banda, ha comentat el potencial de l’eina per als municipis i la necessitat de sumar esforços amb tots els agents del territori per obtenir, amb el temps, informació cada cop de més qualitat.

Així doncs, l’Observatori del Turisme del Baix Empordà es presenta com una eina amb un gran potencial de creixement i millora. Per aquest motiu, el Consell Comarcal del Baix Empordà convida a la col·laboració de tot el sector turístic per consolidar aquest projecte en benefici de la destinació. 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies