Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


DESEMBRE 2019-PRESENTACIÓ PRESSUPOSTOS 2020

26 MILIONS D'EUROS PER IMPULSAR ELS SERVEIS DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ

El pressupost del 2020 del Consell Comarcal del Baix Empordà serà un 10,39% més elevat que el del 2019

Es preveu ampliar la prestació de serveis socials de la comarca, donar suport als municipis més petits, reforçar el Centre Tramuntana i dinamitzar i impulsar la marca de territori “Empordà”

El Consell Comarcal del Baix Empordà presenta un model de pressupostos per a aquest 2020 que suposarà un increment del 10,39 % respecte del 2019. En concret, es preveuen destinar 25.801.512,98 euros, uns 2,5 milions d’euros més que el pressupost d’aquest 2019. Es reforçarà principalment la partida de les àrees de Serveis Socials, Medi Ambient, Ensenyament,  el Centre Tramuntana, Serveis Generals i Promoció Econòmica. 

La presentació es va fer ahir a la Sala de Plens amb l’assistència dels tres grups comarcals que formen l’equip de govern del Consell Comarcal: ERC-AM, TxE i UPMCat. El president, Joan Manel Loureiro, va destacar “l’ampliació de la prestació de serveis socials de la comarca del Baix Empordà, per afavorir el benestar a tota la gent necessitada. Un dels objectius principals d’aquest mandant és tenir cura de les persones més desafavorides i també de les seves famílies. Per això reforçarem el programa de reinserció social i atenció a les persones amb capacitats especials de la comarca mitjançant el Centre Tramuntana. Prioritzem polítiques socials com habitatge, salut, gent gran, igualtat i lluita contra la pobresa energètica i el canvi climàtic”.

En aquest sentit, Xavier Dilmé, vicepresident primer, va afirmar que “es mostra el canvi de tarannà del govern. Volem que el Consell torni a ser una eina útil per als ajuntaments. Si és útil per als ajuntaments també és útil per a la gent”. Destacava “el capítol d’inversions superior al milió d’euros que gairebé quintuplica les inversions del pressupost anterior”.

Roser Font, consellera comarcal d’Ensenyament va accentuar la feina que s’està fent en els pobles més petits. S’ha començat a treballar sobretot en els serveis de joventut i de cultura per afavorir una educació de qualitat”. Explicava que “seguirem gestionant els serveis de menjador i el transport de la comarca per tal de garantir l’accés a l’educació als joves i infants en les millors condicions”.

D’altra banda, per primera vegada el Consell Comarcal del Baix Empordà s’alinea amb els 17 objectius de l’agenda 2030 de desenvolupament sostenible que aborda grans reptes globals com l’erradicació de la pobresa o la lluita contra el canvi climàtic. Una prioritat que es veu reflectida amb la gestió del dia a dia dels programes i accions que es desenvolupen des del Consell Comarcal. 

Els pressupostos del 2020 del Consell Comarcal del Baix Empordà es van  aprovar ahir a la tarda, durant la sessió plenària amb els vots favorables d’ERC, TxE, UPM, JxCat i ECG.

Podeu obtenir més informació aquí

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies