Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


DESEMBRE 2019- INSERCIÓ LABORAL DE 85 JOVES DURANT L'ANY 2019 GRÀCIES AL PROGRAMA "REFERENT D'OCUPACIÓ JUVENIL

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha facilitat la inserció laboral de 85 persones joves durant l’any 2019 a través del programa «Referent d’Ocupació Juvenil»


167 persones joves s’han beneficiat del servei d’assessorament i orientació laboral al llarg del 2019.
L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell seguirà oferint al llarg del 2020 el programa de suport i acompanyament personalitzat a les persones joves, «Referent d’Ocupació Juvenil».


L’any 2020, els joves de 16 a 29 anys del Baix Empordà podran seguir gaudint del servei d’orientació laboral personalitzat, després que el Servei d’Ocupació de Catalunya hagi aprovat la continuïtat del programa «Referent d’Ocupació Juvenil», coincidint amb els resultats positius que ha registrat el Consell Comarcal del Baix Empordà amb el programa.


En aquest sentit, al llarg del 2019, l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà ha afavorit la inserció del 51% del total de les persones joves ateses a través del programa «Referent d’Ocupació Juvenil», un programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu. A més, en el transcurs del curs s’han registrat 232 tutories individuals per un total de 167 joves de la comarca, que han pogut beneficiar-se d’un servei d’assessorament i orientació laboral personalitzat. En el marc del programa, també s’han ofert tallers en centres d’educació secundària (25) i tallers en espais joves (11).


L’objectiu del programa se centra a proporcionar als joves un acompanyament personalitzat basat en l’assessorament i l’orientació laboral que faciliti als usuaris conèixer l’oferta de treball de la comarca, aprendre a definir el seu perfil professional, orientar-se cap a altres programes d’inserció i en alguns casos, el retorn al sistema educatiu.


En concret, el Consell Comarcal del Baix Empordà compta amb una tècnica d’ocupació que s’encarrega d’articular el programa a la comarca, i treballa en xarxa amb tots els agents del territori que estan en contacte amb el col·lectiu jove del Baix Empordà, per oferir recursos i suport personalitzat a cadascun dels participants.


El conseller de Promoció Econòmica del Consell, Xavier Dilmé, considera que aquest programa “és absolutament prioritari a la comarca i una bona notícia la seva continuïtat”. Segons Dilmé, “el país té uns índexs d’atur juvenil inacceptables i el Baix Empordà no és una excepció. Les administracions, sempre de la mà de les empreses, hi hem de fer front de forma decidida i aquest és l’objectiu del programa”.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies