Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


DESEMBRE 2016 - ÚLTIMES PLACES DEL PROGRAMA JOVES PER L’OCUPACIÓ!

40 joves del Baix Empordà es formaran i treballaran en cuina, bar i restaurant.

El Programa aquest any es durà a terme amb la col·laboració dels ajuntaments de Calonge, Castell-Platja d’Aro, Palafrugell, La Bisbal d’Empordà i Torroella de Montgrí.

Joves per l’Ocupació és un programa que combina accions formatives, de tutoria, orientació i adquisició d’experiència professional en empreses, per tal de millorar la possibilitat de trobar feina. Està dirigit a joves de la comarca d’entre 16 i 25 anys, que no tinguin estudis superiors i estiguin inscrits a Garantia Juvenil.

El projecte està impulsat per l’Àrea del Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà, amb la col·laboració dels ajuntaments de La Bisbal i de Torroella de Montgrí i està finançat pel Fons Social Europeu i pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

La formació professionalitzadora tindrà una durada de 300 hores i serà de gener a abril. Combinarà les classes teòriques i pràctiques, impartides per professionals del sector de la hostaleria amb classes d’anglès. A més, els que no tinguin el graduat escolar se’ls hi facilitarà la obtenció a través del Institut Obert de Catalunya.

Des del 2013 aquest programa ha contribuït en la inserció laboral dels seus participants. En les edicions anteriors els joves han obtingut el graduat escolar, s’han format amb èxit i molts ara ja estan treballant.

El projecte compte amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya, per les empreses que contractin als participants del programa. Es subvencionen les despeses salarials derivades de la contractació dels joves, amb una quantitat de fins a 3.931,20€ per contractes de sis mesos. Hi haurà una persona referent com a tutor/a, que farà el seguiment, per tal de solucionar tots els dubtes que sorgeixin entre les empreses i els alumnes.

Els joves estaran formats en els perfils d’ajudant/a de cambrer/a, de cuina, de bar, de rebost, auxiliar de col·lectivitats i empleat/ada de petit establiment de restauració, i podran treballar a tota classe d’establiments relacionats amb el sector de l’hostaleria i la restauració: Hotels, bars, cafeteries, restaurants, càterings... Les empreses que estiguin interessades a participar en el projecte i beneficiar-se de la subvenció, poden dirigir-se a promocioeconomica@baixemporda.cat o al 972 64 23 10. També es poden adreçar a aquest telèfon, els joves que es vulguin inscriure, són els últims dies i encara queden places!

Amb projectes com aquest esperem, des de l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà, continuar contribuint a la formació i inserció social i laboral dels joves, un dels col·lectius amb majors dificultats a l’hora de trobar feina.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat