Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


DESEMBRE 2016 - GUALTA ÉS EL PRIMER AJUNTAMENT A UNIR-SE A LA XARXA TRÀMEC

L’Ajuntament de Gualta és el primer ajuntament de la comarca del Baix Empordà a adherir-se a la Xarxa Tràmec del Consell Comarcal del Baix Empordà. El divendres 16 de desembre s’ha firmat el conveni mitjançant el qual les empreses i les persones emprenedores del sector agroalimentari del municipi rebran de part del Consell Comarcal un seguit de serveis. Tal i com afirma en Jaume Fontdevila, alcalde de Gualta, “és molt important incidir en aquest sector estratègic del municipi i de la comarca”.

La Xarxa Tràmec és un projecte per consolidar el sector agroalimentari del Baix Empordà iniciant el camí d’una cooperació pública-privada. A través de una sèrie de serveis, tal i com comenta en Joan Català, President del Consell Comarcal “es pretén potenciar el creixement, la viabilitat i professionalitzar les empreses agroalimentàries de la comarca. Impulsar el consum de producte local entre les empreses i els ciutadans. Fomentar aliances entre petites i mitjanes empreses i fomentar investigació i innovació”.

Des del Consell Comarcal estem convençuts que el sector agroalimentari és el vertebrador del paisatge i l’economia de l’Empordà, on existeix una tradició agroalimentària amb productes mil·lenaris com l’oli i el blat, i alhora productes innovadors com la poma de Girona i la Gamba de Palamós, entre d’altres.

Les tendències actuals del mercat del consum obliguen als productors i elaboradors assumir nous rols empresarials. Per tal de potenciar el creixement i viabilitat de les empreses de la comarca el Consell Comarcal del Baix Empordà mitjançant la Xarxa Tràmec ofereix accions com ara: assessorament empresarial, programes de mentoratge, dissenys i impressions d’una carpeta empresarial, espais web i formació, ...

Un altre dels eixos de la Xarxa Tràmec és la sensibilització i informació dels productes propis de la comarca, doncs quant el territori consumeix els propis productes agroalimentaris la economia s’enforteix. Algunes accions són difondre mitjançant butlletins semestrals de novetats i tendències, augmentar la presència a la Viquipèdia dels productes del territori o la detecció i innovació de varietats locals buscant l’autenticitat i la tradició.

Alhora Tràmec vol formar aliances entre els diferents agents que intervenen en el sector. Vincles amb l’IRTA i Mas Badia o intercanvis tècnics amb la Catalunya Nord són algunes de les formes que des del projecte Tràmec, i des de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà es pretén millorar la xarxa agroalimentària de la Comarca millorant així la seva situació econòmica.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat