Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


DESEMBRE 2016 - EL CONSELL COMARCAL SIGNA UN CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB L’EMPRESA SOREA PER PAL·LIAR LA POBRESA ENERGÈTICA A LA COMARCA

El Consell Comarcal del Baix Empordà i l’empresa Sorea van signar un conveni de col·laboració per pal·liar la pobresa energètica a la comarca. El president del Consell Comarcal, Joan Català, i el director territorial Nord de Sorea, Xavier Ventayol, van formalitzar la signatura en un acte celebrat a la seu de l’ens en el qual també van assistir el vicepresident primer, Òscar Aparicio; el responsable de clients de la Direcció Territorial Nord de Sorea, David Bosch, i la coordinadora de Benestar Social, Montse Gudayol.

Amb aquest conveni el Consell Comarcal i Sorea signen un protocol de coordinació en què es regulen les actuacions que portaran a terme els Serveis Socials comarcal i SOREA en cas de detectar situacions de pobresa energètica i vulnerabilitat econòmica per evitar el tall en el submistrament d’aigua.

A més la companyia Sorea, conscient del gran esforç econòmic que realitzen Consell Comarcal i Ajuntaments de la Comarca per evitar els talls en els subministraments bàsic i essencials com és l’accés a l’aigua potable, ha volgut sumar esforços amb l’establiment d’un fons de cooperació que per aquest 2017 estarà dotat en 6.000 euros a repartir entre els usuaris de la companyia als municipis de la Comarca on presta els seus serveis en abastament d’aigua.

El director Territorial Sr. Ventayol va manifestar que: “SOREA, com a prestadora de serveis relacionats amb el cicle integral de l’aigua a la comarca del Baix Empordà, és una empresa compromesa i socialment responsable amb les persones que hi viuen i plenament conscient que l’aigua és un element de primera necessitat per a la vida de les persones. Per aquest motiu creiem important ajudar a aquelles persones que tenen més dificultats econòmiques garantint-los l’accés als serveis bàsics. A més volem reconèixer la tasca que ja estan fent els Serveis Socials de la Comarca”.

Per la seva banda el President del Consell Comarcal Joan Català va manifestar que: “ Valorem molt positivament que les empreses prenguin consciència tant de les necessitats socials, com de l’esforç de les administracions, i col·laborin amb nosaltres a superar el gran repte d’aquests moments que és garantir l’accés als serveis bàsics de tots els ciutadans”.

Finalment el Vicepresident Primer del Consell Òscar Aparicio va explicar que “aquesta col·laboració té l’arrel per unes jornades que el Consell Comarcal va realitzar el passat mes de juny, on va posar en contacte a les empreses i als serveis socials per intercanviar experiències i millorar la coordinació entre administració i empreses subministradores. Fruit d’aquestes jornades s’ha produït una sinèrgia positiva que esperem que s’ampliï properament amb la signatura de nous convenis amb d’altres empreses subministradores”.

 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat