Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


DESEMBRE 2015 - LA FIRA NADALENCA DE PALAMÓS RECAPTA ENGUANY PROP DE 16 MIL EUROS A BENEFICI DE LES PERSONES AMB DISCAPACITATS PSÍQUIQUES

El diumenge 13 de desembre es va celebrar la seva 39a edició en el carrer Major de Palamós que es va omplir un any més de públic, escoles i d’entitats participants. A banda de la recaptació aconseguida durant la fira, cal destacar les aportades pel grup de teatre Els Cosinets mitjançant les seves propostes escèniques, i les donacions econòmiques de l’Associació Front al Mar i de la plataforma cultural i social Focus Engelhorn. El global econòmic aconseguit serà destinat a parts iguals a tres projectes que lideren l’Associació Afatram, l’escola Els Àngels i la Fundació Vimar, que fomenten activitats per a les persones amb discapacitats psíquiques del Baix Empordà.

La 39a edició de la tradicional Fira Nadalenca de Palamós ha aconseguit un nou èxit de participació i de recaptació econòmica superant en aquesta ocasió els 15.900 €, resultant de les aportacions econòmiques realitzades durant aquestes darreres setmanes, de les activitats escèniques programades, així com de la venda de productes i sorteig de quadres que va tenir lloc ahir durant la realització de la tradicional Fira Nadalenca celebrada al carrer Major de Palamós.

Un any més aquest espai cèntric de la vila es va tornar a omplir de públic visitant així com d’alumnes de totes les escoles de la vila i d’entitats locals, per tal de celebrar aquesta activitat solidària que cada any organitza l’Associació Fira Nadalenca, en benefici de les persones amb discapacitats psíquiques de la comarca.

La Fira Nadalenca de Palamós va aconseguir mitjançant la venda de productes nadalencs i de números de la rifa de quadres,un global de 6.710€.

L’aportació de Front al Mar i Els Cosinets:
A les aportacions dels palamosins i palamosines també cal sumar la important donació de 2.500 € que un any més va realitzar l’Associació Front al Mar, de Palamós.

La Fira Nadalenca també ha comptat un any més amb la destacada col·laboració de la companyia de teatre infantil Els Cosinets que han programat diverses activitats escèniques a La Gorga amb un resultat global de 3.690 €. Per un costat amb l’organització d’una nova edició del festival d’arts escèniques “La nit del talent”, que va tenir lloc el dissabte 28 de novembre; i per l’altre, amb les dues representacions de l’obra “Una de l’oeste” realitzades el cap de setmana.

Col·laboració de la plataforma Focus Engelhorn:
Per segon any consecutiu la Fira Nadalenca ha tingut la important col·laboració econòmica de la plataforma Focus Engelhorn, vinculada a les bodegues Bell-lloc, a Palamós, i propietat del matrimoni format per Kurt i Carmen Engelhorn.

Focus Engelhorn esdevé una plataforma del territori que acull, integra i interrelaciona les arts, el paisatge i les iniciatives socials i educatives, i enguany ha volgut aportar a Fira Nadalenca un global de 3.000 €.

Destí solidari dels diners:
La recaptació íntegra de diners resultant d’aquestes activitats i aportacions juntament amb la realització de la tradicional Fira de productes nadalencs, l’Associació Fira Nadalenca de Palamós la destinarà enguany a tres projectes d’ajut a persones amb discapacitats psíquiques del Baix Empordà.
Concretament es tracta de les entitats Afatram, l’Ampa de l’escola Els Àngels i la Fundació Vimar.

L’Associació Afatram té l’objectiu de seguir potenciant el projecte d’atenció en aspectes fisioteràpics i logopèdics adreçat al col·lectiu de persones amb discapacitats que són usuaris del Centre de Cultius Tramuntana de Palafrugell. Davant el bon resultat que està donant la iniciativa Afatram aposta per augmentar el nombre d’hores i, també, del nombre de persones ateses que puguin rebre aquest tipus de tractament.

El projecte de l’Ampa de l’escola Els Àngels es basa en el finançament de les despeses necessàries de contractació d'un especialista en educació musical amb coneixements per a cobrir les necessitats de l'alumnat centre d’educació especial Els Àngels. Aquest projecte té la voluntat d’apropar els alumnes de l’escola en el món de la creació musical d’una manera participativa i amb l’objectiu de treballar aspectes com el desenvolupament personal, sensorial o motriu.

En el cas de la Fundació Vimar el projecte presentat porta el nom de “Sortim” i cerca l’ajuda al finançament del cost del carburant que s’utilitza per al transport dels usuaris dels pisos tutelats o residències de la Fundació, en el trasllat diari als seus punts de treball, a les activitats de lleure, o excursions del cap de setmana. Cada dia els transports de la Fundació Vimar fan més de 300 quilòmetres en el trasllat dels seus usuaris i tots aquests desplaçaments requereixen d’un pressupost important només en carburant.

Acte de lliurament de la recaptació:
Un cop passades les festes de Nadal, durant el mes de gener, la Fira Nadalenca de Palamós i les associacions, entitats, escoles i empreses col·laboradores programaran un acte de lliurament dels diners globals a les entitats receptores.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies