Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


DESEMBRE 2014 - ELS AFECTATS PEL TANCAMENT DE L’AGÈNCIA DE VIATGES KAYUMA DE PALAFRUGELL RECUPEREN ELS DINERS PAGATS

L’acceptació de la via de l’arbitratge de consum per part de l’agència de viatges, realitzada a través del Consell Comarcal del Baix Empordà, permet retornar quasi 59.000,00 euros als reclamants.

Des del passat setembre de 2013 els afectats pel tancament de l’agència de viatges Kayuma de Palafrugell han presentat un total de 41 reclamacions davant de l’Oficina d’Informació al Consumidor del Consell Comarcal sol•licitant recuperar els diners que havien pagat per reserves de viatges, allotjaments en hotels i bitllets de transport que no es van complir.

Totes les reclamacions s’han resolt mitjançant l’arbitratge de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya, fruit del conveni d’encàrrec de gestió existent entre el Consell Comarcal i l’Agència Catalana del Consum.

L'aplicació de l'arbitratge de consum per resoldre aquestes reclamacions ha estat possible gràcies a les tasques dutes a terme per part del Consell Comarcal del Baix Empordà i gràcies a l’acceptació per part de la propietària de l’agència de viatges, atès que es tracta d’un procediment voluntari.

Aquest procés ha permès que els afectats obtinguin un laude arbitral a partir del qual s’ha pogut fer efectiva la devolució dels imports reclamats amb càrrec a la fiança constituïda per a garantir les responsabilitats econòmiques de Kayuma Viatges, evitant que els afectats haguessin d’acudir als tribunals de justícia.

Els imports retornats oscil•len entre 158,00 i 3.789,00 €, amb un total en conjunt de 58.860,67 €.

L’arbitratge de consum és un procediment de resolució de conflictes alternatiu al sistema judicial ordinari, que permet resoldre les controvèrsies entre les empreses i els seus clients de manera efectiva i gratuïta per ambdues parts.

El Consell Comarcal del Baix Empordà recorda que:
Totes les agències de viatges han de tenir constituïda una garantia per respondre de les seves responsabilitats econòmiques.
 Han d’estar degudament autoritzades i constar en el Registre de Turisme de Catalunya.
 En cas que el client hagués de fer pagament per avançat, només es pot demanar fins a un 40% del preu total del viatge en concepte de dipòsit (llevat de condicions justificades del proveïdor).

 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies