Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


DESEMBRE 2013 - REPRESENTANTS DE LA GENERALITAT I DE LA DIPUTACIÓ ES REUNEIXEN AMB ELS ALCALDES AFECTATS PER L’INCENDI DEL BAIX EMPORDÀ

El dilluns 2 de desembre, a la Sala de Plens del Consell Comarcal, es va dur a terme la reunió per tractar les necessitats dels ajuntaments que varen patir l’incendi del passat dia 11 de novembre. A la reunió, hi van assistir Josep Cortadellas, director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat; Albert Ballesta, director dels Serveis Territorials d’Interior; Vicenç Estanyol, director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; Miquel Calm, vicepresident de la Diputació de Girona; Josep Sala, diputat delegat de Cooperació Municipis Petits; Martí Pujals, coordinador de Medi Ambient de la Diputació de Girona; Alexandre Rocas, cap de la demarcació territorial de l’Agència Catalana de l’Aigua; i alcaldes o representants dels ajuntaments de Colomers, Foixà, Jafre, la Pera, Vilopriu i Saus, Camallera i Llampaies.

El primer dels temes tractats va ser la importància de mantenir netes les franges periurbanes, per protegir les cases del foc, ja que en molts casos hi va haver cases que van perillar precisament per tenir arbres a tocar de l’edificació. Es va fer esment de la gran tasca que van exercir els pagesos llaurant els camps per evitar l’avançament del foc i de la gran utilitat que en matèria de tallafoc exerceixen els camps agrícoles, fet que porta a proposar fer rompudes al voltant del municipi, és a dir, transformar terrenys forestals en agrícoles.

Una de les primeres accions posteriors al foc de l’Agència Catalana de l’Aigua ha estat netejar les rieres que varen quedar plenes de les restes de canyes cremades que, en període de pluges, haurien representat un risc d’inundació.

Pel que fa al manteniment dels boscos, es considera vital poder incentivar el consum de biomassa, ja que propiciaria un rendiment econòmic a la neteja dels boscos privats i disminuiria el risc d’incendis que pateixen les masses forestals de la comarca.

Finalment, per acabar de fer una anàlisi de les necessitats dels ajuntaments afectats, es va acordar que el Consell Comarcal sol•licitarà ajudes a la Diputació de Girona i/o Generalitat de Catalunya segons convingui.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies